Foto: stock.xchng
Par visai neparastu incidentu ziņo amerikāņu mediji – aizvadītajās brīvdienās Sandjego pilsētas pludmalē ar slēpto kameru nofilmēts, kā divas manāmi iereibušas sievietes iekausta roņus.

Kā redzam video fragmentā, sievietes spārda roņus, cenšas uz viņiem apsēsties un demonstrē karatē paņēmienus. Visticamāk, tas viss darīts, lai atrastu veiksmīgāko kadru fotogrāfijai.

Ierakstu ar novērošanas kameru fiksējuši interneta lietotāji, kuri roņus visu diennakti var vērot tiešsaistes translācijā vietējo dzīvnieku aizstāvju mājaslapā.

Pēc tam, kad incidenta video nonāca atklātībā, policija cenšas noskaidrot agresīvo sieviešu personību, bet vietējās varas iestādes devušas rīkojumu pludmali naktīs slēgt. Šāds lēmums būs spēkā līdz 15. maijam, kamēr roņiem ir pārošanās periods.

Savukārt dzīvnieku aizstāvji īpašu uzmanību pievērš faktam, ka uzbrukums noticis arī roņu mātītes, kurām nesen piedzimuši mazuļi.

Pavisam nesen līdzīgs precedents ASV reģistrēts sakarā ar pērtiķa piekaušanu - kāds vīrietis primātam bija uzbrucis ar mērķi nolaupīt viņu no zooloģiskā dārza. Vīrietis tiesā savu vainu atzina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!