Foto: Reuters/Scanpix
Pretrunīgu reakciju izpelnījusies aģentūras "Reuters" izplatītā foto galerija, kurā redzams, kā Indonēzijas pilsētā Kirebonā tiek nogalinātas čūskas, lai no tām nodīrātu ādu un gatavotu elegantas somiņas.

Vienas čūskas āda Indonēzijā tiek pārdota par deviņiem līdz 15 dolāriem, bet, kad tā nonāk rietumu pasaulē, cena dramatiski pieaug - līdz pat četriem tūkstošiem dolāru.

Neraugoties uz nehumānajām un cietsirdīgajām metodēm, ar kādām šajā un citās kautuvēs tiek dīrātas čūskas, slavenākā dizaineru somiņas ir ļoti pieprasīta prece Eiropā un Amerikā.

Vispirms čūska tiek apdullināta ar mačetes roktura sitienu pa galvu, bet pēc tam viņas žokļos ievieto šļūteni. Tad reptiļa ķermenis tiek piepildīts ar ūdeni, līdz tā izskatās gandrīz kā balons.

Tad tā aptuveni uz desmit minūtēm tiek atstāta ar ādas siksnu ap kaklu, lai šķidrums neiztecētu no ķermeņa. Pēc tam čūskas ķermeni uzdur uz gaļas āķa, pāris reizes iegriež ar nazi un ar dažiem rāvieniem novelk ādu.

Gluži kā cimds no rokas čūskas āda nonāk no ķermeņa, bet pēc tam to novieto uz dēļa un liek karstā krāsnī žāvēties.

Arī iekšas, pēc indonēziešu domām, ir derīgas - tiek uzskatīts, ka tās ārstē no ādas slimībām un astmas, kā arī vairo vīrišķo potenci. Dažu sugu čūsku gaļa ir ēdama.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!