Foto: AFP/Scanpix
Aizvadītajā nedēļā ar visai interesantu un oriģinālu akciju dzīvnieku mīļotāji Londonā centušies pievērst sabiedrības uzmanību apdraudētajai Sumatras tīģeru sugai. Vairāki simti kailu ļaužu devās pliko skrējienā, lai iegūtu līdzekļus šīs sugas aizsardzībai.

Pavisam plikiņi, kājās apāvuši vien apavus un rotājušies ar tīģeru maskām un austiņām, akcijas dalībnieki devās skrējienā pa Londonas zoodārza teritoriju. Atraktīvākie dalībnieki bija pamanījušies savus ķermeņus nokrāsot  gluži kā tīģera kažoku.

Šī bija organizēta labdarības akcija, ar kuras palīdzību kailajiem skrējējiem no sponsoriem izdevās piesaistīt 60 tūkstošus mārciņu lielu naudas summu, kuru veltīt apdraudētās tīģeru sugas aizsardzībai.

Tīģeri savu nosaukumu guvuši par godu Sumatrai - Indonēzijas lielākajai salai. Šī sala var lepoties ar ļoti lielu augu un dzīvnieku daudzveidību, taču pēdējo 35 gadu laikā tā zaudējusi aptuveni 50% tropisko lietus mežu, kā rezultātā vairākas dzīvnieku un augu sugas kļuvušas apdraudētas.

Tiek lēsts, ka šobrīd nebrīvē dzīvo vien aptuveni 300 Sumatras tīģeri, un to skaits turpina sarukt ne tikai lietus mežu izciršanas rezultātā, bet arī malumednieku darbības dēļ.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!