Foto: Vida Press
Mičiganas universitātes eksperti beidzot izpētījuši pirms diviem gadiem atrastu neparastu haizivi, un noskaidrojies, ka tā ir nevis "dzīvnieku pasaules Siāmas dvīņi", bet pirmo reizi reģistrēta haizivs ar divām galvām.

"Tas noteikti ir viens no interesantākajiem un reti novērotajiem fenomeniem. Tagad beidzot mums šis pasaules dabas vēstures ir arī dokumentēts," komentējis universitātes ihtiologs Maikls Vāgners.

Kā vēsta žurnāls Journal of Fish Biology, divgalvainā vēršhaizivs (Carcharhinus leucas) tika atrasta Meksikas līcī 2011. gada 7. aprīlī, kad kāds zvejnieks to atrada pieaugušas haizivs dzemdē.

Zvejnieks zivi nogādāja Floridas zinātniekiem, bet tie savukārt tālākiem pētījumiem haizivi nosūtīja uz Mičiganu, kur tagad pabeigta dzīvnieka ķermeņa analīze.

Kā stāsta profesors Vāgners, haizivij ir ne tikai divas galvas, bet arī divas sirdis un divi kuņģi, bet pārējais ķermenis ir savienots un noslēdzas ar vienu kopīgu asti.

"Ļoti bieži nākas dzirdēt par divgalvainām čūskām, bruņurupučiem vai ķirzakām, taču lielākoties šādas mutācijas notiek ar dzīvniekiem, kas tiek audzēti nebrīvē. Taču divgalvainas haizivis vēl nebija fiksētas," teicis profesors.
Foto: Vida Press

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!