Foto: AP/Scanpix
Kāda ķengura saimniece, kurai ar pilsētas varas iestādēm nācās cīnītos par to, lai viņas mīlulis varētu dzīvot mājās, bija ieslīgusi smagā depresijā. Taču nesen viņa konfliktsituāciju atrisinājusi, pārceļoties uz zooloģisko dārzu.

Kā vēsta ASV mediji, Kristija Kāra no Broken Arrow pilsētas Oklahomas štatā audzināja ķengurēnu vārdā Irvins, taču pirms dažiem gadiem viņš neveiksmīgi lēca pār sētu, un kritiena rezultātā Irvinam tika daļēji paralizētas ekstremitātes.

Pēc nelaimes gadījuma sieviete pret ķenguru sāka izturēties kā pret bērniņu: nopirks gultiņu, ģērba bērnu drēbītēs un iegādājās pat pamperus.

Tomēr pilsētas varas iestādes Irvinu identificēja kā "draudu sabiedriskajai drošībai" un pieprasīja Kristijai noformēt eksotiska dzīvnieka turēšanas atļauju. Cita starpā viņai būtu jānokārto 50 000 dolāru vērta apdrošināšana, kas kompensētu dzīvnieka radītos postījumus.

Anonīms labdaris šo summu samaksāja, bet pilsētas dome lēma, ka dzīvnieku drīkst turēt tikai ārpus apdzīvotām vietām., kā arī pieprasīja vēl dažus dīvainus dokumentus. Tad arī Kristija iegrima dziļā depresijā un paranoidālās bailēs, ka ķengurs viņai tiks atņemts.

Vairākus mēnešus pavadījusi nomāktā stāvoklī, sieviete negaidīti saņēma piedāvājumu no zoodārza īpašnieka Džo Šreibfogela, kurš ierosināja ķenguru turēt viņa pārvadītajā zoodārzā, turklāt tajā varētu dzīvot arī pati sieviete.

Kristija ar visu iedzīvi pārcēlās uz zoodārzu, kur, pēc viņas vārdiem, daudz labāka dzīve ir gan viņai pašai, gan jaukajam ķengurēnam.

"Irvina dzīve kļuvusi daudz piesātinātāka: viņš spēlējas ar cilvēkiem un dažiem citiem zvēriņiem. Bet es beidzot esmu tikusi vaļā no bailēm un depresijas. Tagad mēs esam liela laimīga ģimene," priecājas ķengura "māmiņa".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!