Foto: F64
Rīgas svētku laikā no 19.augusta līdz 21.augustam būs izmaiņas sabiedriskā transporta maršrutos, tiks nodrošināti papildu reisi un veiktas citas izmaiņas, lai nodrošinātu ērtu pilsētas iedzīvotāju un viesu nokļūšanu pasākumu norises vietās.

Kā portālam "Delfi" pavēstīja "Rīgas satiksme" preses sekretārs Viktors Zaķis, Rīgas sabiedrisko transportu - autobusus, trolejbusus un tramvajus - 20. un 21.augustā varēs izmantot bez maksas, izņemot nakts transportu un Retro tramvaju.

19. augusts

Satiksmes kustība pagarināta līdz plkst.1.30 no pilsētas centra - papildus reisi tiks organizēti: 4., 5., 6., 7., 10. un 11.tramvaja maršrutā, 9., 14., 15., 17., 18., 22. un 27.trolejbusa maršrutā un 3., 11., 18., 12. 23. 26 (apvienots); 24., 25., 37., 40., 53.autobusa maršrutā.

Naktī no piektdienas uz sestdienu nakts maršruti darbību no pilsētas centra uzsāks pulksten 2, par braucienu būs jāmaksā vienu latu.

Aerobātikas sacensību norises laikā tiks nodrošināta palielināta kustības intensitāte 20.trolejbusu maršrutā no pilsētas centra uz Zaķusalu, lai pilsētas iedzīvotāji un viesi varētu apmeklēt organizētos pasākumus.

Lai nodrošinātu Koru mēģinājumu dalībnieku nokļūšanu Mežaparkā un atpakaļ tiks palielināta 11.tramvaja maršruta, 9. un 48.autobusa maršruta kursēšanas intensitāte.

Lai nodrošinātu Rīgas dejotāju svētku Ķīpsalā dalībnieku un apmeklētāju nokļūšanu Ķīpsalā, tiks palielināta kustība 5., 12. un 25.trolejbusu maršrutā kā arī 37., 41., 53.autobusa maršrutā. Vienlaikus jānorāda, ka ap plkst.22.30 līdz 22.45 tiks slēgta jebkāda transporta kustība pāri Vanšu tiltam, kā arī Kr.Valdemāra ielā krustojumos ar Kalpaka bulvāri un Raiņa bulvāri "O!kartes" nakts skrējiena norises nodrošināšanai.

Saistībā ar "O!kartes" nakts skrējienu, laikā no pulksten 22:30 līdz pulktsen 00:00 tiks veiktas izmaiņas sabiedriskā transporta maršrutos.

5. maršruta tramvaji no Iļģuciema un 7.maršruta tramvaji no Tirdzniecības centra "Dole" kursēs līdz Centrāltirgum un atpakaļ. Šie maršruti no galapunkta "Ausekļa iela" un "Aldaris" būs slēgti.

1., 5. un 12.trolejbusa maršruts slēgts.

3.maršruta trolejbusi no Sarkandaugavas kursēs pa maršrutu līdz Kr.Valdemāra ielai, tālāk pa Stabu ielu, Brīvības ielu, Raiņa bulvāri un tālāk pa maršrutu uz Centrāltirgu. No Gaiziņa ielas visi trolejbusi kursēs pa maršrutu līdz Brīvības ielai tālāk pa Brīvības ielu, Bruņinieku ielu, Kr.Valdemāra ielu uz Sarkandaugavu.

19. maršruta trolejbusi kursēs no Ziepniekkalna līdz Latvijas Universitātei un atpakaļ. No Pētersalas ielas trolejbusi šajā laikā nekursēs. Ziepniekkalnā mainīts galapunkts uz autobusu galapunktu "Ziepniekkalns".

25. maršruta trolejbusi no Iļģuciema kursēs līdz Ķīpsalai un atpakaļ. No Brīvības ielas trolejbusi šajā laikā nekursēs.

2. un 24.maršruta autobusi - kursēs uz centru pa maršrutu līdz Pulkveža Brieža ielai, tālāk pa Hanzas ielu, Stabu ielu, Brīvības ielu, Brīvības bulvāri, Raiņa bulvāri un tālāk pa maršrutu. No centra kursēs pa maršrutu līdz Brīvības bulvārim, tālāk pa Brīvības bulvāri, Brīvības ielu, Bruņinieku ielu, Sporta ielu, Vesetas ielu, Hanzas ielu un tālāk pa maršrutu.

11.maršruta autobusi - kursēs uz centru pa maršrutu līdz Stabu ielai, tālāk pa Stabu ielu, Brīvības ielu, Brīvības bulvāri, Raiņa bulvāri un tālāk pa maršrutu. No centra pa maršrutu līdz Brīvības bulvārim, tālāk pa Brīvības bulvāri, Brīvības ielu, Bruņinieku ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu un tālāk pa maršrutu.

13.maršruta autobusi - kursēs uz staciju "Preču 2" pa maršrutu līdz Daugavgrīvas ielai, tālāk pa Daugavgrīvas ielu, Raņķa dambi, Uzvaras bulvāri, Akmens tiltu, 11.novembra krastmalu, 13.janvāra ielu, Marijas ielu un tālāk pa maršrutu. Uz Babītes staciju pa maršrutu līdz Marijas ielai, tālāk pa Marijas ielu, 13.janvāra ielu, 11.novembra krastmalu, Akmens tiltu, Uzvaras bulvāri, Raņķa dambi, Daugavgrīvas ielu un tālāk pa maršrutu.

20.maršruta autobusi - no Pētersalas ielas kursēs pa maršrutu līdz Pulkv.Brieža ielai, tālāk pa Hanzas ielu, Stabu ielu un tālāk pa maršrutu. No Pļavnieku kapiem kursēs pa maršrutu līdz Bruņinieku ielai, tālāk pa Sporta ielu, Vesetas ielu, Hanzas ielu un tālāk pa maršrutu.

33. maršruta autobusi - No centra pa maršrutu līdz Brīvības bulvārim, tālāk pa Brīvības bulvāri, Brīvības ielu, Bruņinieku ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu un tālāk pa maršrutu.

37., 41., 53.maršruta autobusi - kursēs no Imantas pa maršrutu līdz Slokas ielai, tālāk pa Kalnciema ielu, Daugavgrīvas ielu, Raņķa dambi, Uzvaras bulvāri, Akmens tiltu, 11.novembra krastmalu, 13.janvāra ielu, Merķeļa ielu, Brīvības bulvāri līdz pieturai "Brīvības piemineklis ".

Uz Imantu kursēs pa Raiņa bulvāri, 13. janvāra ielu, 11. novembra krastmalu, Akmens tiltu, Uzvaras bulvāri, Raņķa dambi, Daugavgrīvas ielu, Bezdelīgu ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu un tālāk pa maršrutu.

Tie pasažieri, kuri ir iegādājušies un lieto mēneša biļetes braukšanai slēgtajos trolejbusu vai tramvaju maršrutos, pasākumu norises laikā drīkstēs tās izmantot citos autobusu, trolejbusu un tramvaju maršrutos, tās nereģistrējot.

20. augusts

Satiksmes kustība pagarināta līdz plkst.2.30 no pilsētas centra - papildus reisi tiks organizēti: 4., 5., 6., 7., 10. un 11.tramvaja maršrutā, 9., 14., 15., 17., 18., 20., 22. un 27.trolejbusa maršrutā un 3., 11., 18., 12. 23. 26 (apvienots); 24., 25., 37., 40., 53.autobusa maršrutā. Ar papildus reisu sarakstiem iespējams iepazīties uzņēmuma mājas lapā, sabiedriskā transporta galapunktos, kā arī lielākajās pieturvietās, kas izvietotas pilsētas centrā.

Naktī no sestdienas uz svētdienu nakts maršruti darbību no pilsētas centra uzsāks plkst. 3 par braucienu būs jāmaksā vienu latu.

Aerobātikas sacensību norises laikā pastiprināta kustības intensitāte 20.trolejbusu maršrutā no pilsētas centra uz Zaķusalu, lai pilsētas iedzīvotāji un viesi varētu apmeklēt organizētos pasākumus, kā arī attiecīgajam maršrutam tiks pagarināts darba laiks līdz plkst.2.30.

Lai nodrošinātu Koru mēģinājumu dalībnieku un koncerta apmeklētāju nokļūšanu Mežaparkā un atpakaļ tiks palielināta 11.tramvaja maršruta, 9. un 48. autobusa maršruta kursēšanas intensitāte. Kā arī tiks organizēts 3a trolejbusu maršruts "Centrāltirgus-Sarkandaugava-Mežaparks".

3a. maršruta trolejbusi kursēs no Centrāltirgus pa Gaiziņa ielu, Gogoļa ielu, Marijas ielu, Merķeļa ielu, Kalpaka bulvāri, Kr.Valdemāra ielu, Duntes ielu, Tilta ielu, Meža prospektu līdz autobusu galapunktam "Mežaparks". No Mežaparka trolejbusi kursēs pa Meža prospektu, Tilta ielu, Duntes ielu, Kr.Valdemāra ielu, Raiņa bulvāri, Gogoļa ielu, Turgeņeva ielu, Prāgas ielu, Gaiziņa ielu. Maršruts no Centrāltirgus darbību uzsāks no plkst.16.00 līdz plkst.19.51 ar piecu minūšu intervālu. Pēc koncerta, atbilstoši nepieciešamībai, maršruts atsāks kustību.

20.augustā saistībā ar Aviācijas svētku lidlaukā "Spilve" norisi tiks organizēts papildus autobusu maršruts "Daugavgrīvas iela - Lidosta "Spilve"", lai ērti nogādātu iedzīvotājus un pilsētas viesus apskates vietās. Maršruts tiks organizēts no autobusu pieturvietas "Māju Celtniecības kombināts" Daugavgrīvas ielā līdz lidostas ēkai no plkst.10 līdz 20.

"Rīga Retro 2011" pasākumu laikā no plkst.11 līdz 13 tiks veiktas izmaiņas sekojošos maršrutos:

2., 24. maršruta autobusi - kursēs uz centru pa maršrutu līdz Elizabetes ielai, tālāk pa Elizabetes ielu Brīvības bulvāri, Raiņa bulvāri un tālāk pa maršrutu. No centra kursēs pa maršrutu līdz Brīvības bulvārim, tālāk pa Brīvības bulvāri, Brīvības ielu, Bruņinieku ielu, Sporta ielu, Vesetas ielu, Hanzas ielu un tālāk pa maršrutu.

20. maršruta autobusi - no Pļavnieku kapiem kursēs pa maršrutu līdz K.Valdemāra ielai, tālāk pa Sporta ielu, Vesetas ielu, Hanzas ielu un tālāk pa maršrutu.

1. trolejbusu maršruts slēgts.

19. trolejbusu maršruts - Svētku pasākuma laikā kursē no Latvijas Universitātes līdz autobusu dispečeru punktam Ziepniekkalnā.

24. trolejbusu maršruts - Svētku pasākuma laikā kursē no Latvijas Universitātes līdz A/s "Dzintars".

21. augusts

Satiksmes kustība pagarināta līdz plkst.00.30 no pilsētas centra - papildus reisi tiks organizēti: 4., 5., 6., 7., 10. un 11.tramvaja maršrutā, 9., 14., 15., 17., 18., 22. un 27.trolejbusa maršrutā un 3., 11., 18., 12. 23. 26 (apvienots); 24., 25., 37., 40., 53.autobusa maršrutā. Ar papildus reisu sarakstiem iespējams iepazīties uzņēmuma mājas lapā, sabiedriskā transporta galapunktos, kā arī lielākajās pieturvietās, kas izvietotas pilsētas centrā.

Tāpat kā 20.augustā, arī 21.augustā saistībā ar Aviācijas svētku lidlaukā "Spilve" norisi tiks organizēts papildus autobusu maršruts "Daugavgrīvas iela - Lidosta "Spilve"", lai ērti nogādātu iedzīvotājus un pilsētas viesus apskates vietās. Maršruts tiks organizēts no autobusu pieturvietas "Māju Celtniecības kombināts" Daugavgrīvas ielā līdz lidostas ēkai, tikai maršruta darbības laiks būs īsāks kā 20. augustā - no plkst.10 līdz 18.

Ar papildus reisu sarakstiem iespējams iepazīties uzņēmuma mājas lapā, sabiedriskā transporta galapunktos, kā arī lielākajās pieturvietās, kas izvietotas pilsētas centrā.

Plašāku informāciju par Rīgas satiksmes piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt interneta mājas lapā www.rigassatiksme.lv vai zvanot pa bezmaksas tālruni 80001919.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!