Foto: Kadrs no filmas "Jaunkundze"
Kinoteātrī "Splendid Palace" ar erotisko korejiešu drāmas "Jaunkundze" seansu 26. septembra vakarā, plkst. 21.15, noslēgsies kinofestivāls "Baltijas pērle".

2016. gada filma, ko veidojis dienvidkorejiešu režisors Parks Čan Vuks, šogad bija nominēta Kannu kinofestivāla galvenajai balvai "Zelta palmas zars".

Filmas darbība risinās pagājušā gadsimta 30. gados. Debešķīgi skaistā Suokī tiek pieņemta bagātā augstmaņu namā par istabmeitu izlutinātajai, izsmalcinātajai jaunkundzei Hideko. Pasakaino bagātību mantiniece dzīvo greznā karalienes Viktorijas laikam raksturīgā arhitektūras stila īpašumā. No ārpasaules atšķirtajai, sirmā tēvoča nemitīgās uzraudzības un drūmo nākotnes izredžu nomāktajai Hideko apburošā kalpotāja kļūst par svaiga gaisa malku: draudzeni un padomdevēju…

Tā gan ir tikai intrigas redzamā daļa… Šī stāsta personāži nav gluži tie, par ko izliekas, turklāt katram slepus izkaldināts savs rīcības plāns. Tiem krustojoties, sazvērestību gaita negaidīti un strauji samudžinās.

"Skandalozi izaicinošā un izsmalcināti skaistā filma ir vizuāli nevainojams, estētiski valdzinošs kino. Stāsts, kas spraigi aizrauj skatītāju no sākuma līdz beigām. Viktoriānisma interjeros un dievišķas mūzikas pavadījumā noris krāšņos japāņu un korejiešu tērpos ietērpto varoņu intrigas un rituāli pat no marķīza de Sada darbiem. Pateicoties stāstnieku maiņai, raitajam ritmam un neparastajai struktūrai, filma izvēršas te trillerī, te melodrāmā, te erotiskā fantāzijā, sagādājot skatītājam daudz asprātīgu un atjautīgu pārsteigumu," par filmu raksta kinofestivāla rīkotāji.

Atgādinām, ka kinofestivāls "Baltijas pērle" šogad notika no 21. līdz 26. septembrim, kopumā izrādot 23 dažādas filmas sākot no absolūtas kinoklasikas līdz pat aktuālākajiem kinodarbiem no prestižu kinofestivālu programmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!