Foto: Kadrs no filmas "Personīgā stiliste"
Kinofestivāla "Baltijas pērle" programmai pievienojusies 2016. gada Kannu kinofestivāla laureāte – filma "Personīgā stiliste" ("Personal Shopper") ar Kristenu Stjuarti galvenajā lomā.

Franču režisora Olivjē Asaijasa filma Kannās bija viena no gaidītākajām kinolentēm un ieguva augstāko apbalvojumu – "Zelta palmas zaru" – par labāko režiju, tomēr saņēma ārkārtīgi pretrunīgus kritiķu un skatītāju vērtējumus.

Galvenā varone Morīna, ko atveido Kristena Stjuarte, kā personīgā stiliste saņem vilinošu piedāvājumu strādāt augstās modes sirdī – Parīzē. Viņas klienti ir kino un šovbiznesa zvaigznes, kā arī pazīstami politiķi. Nekā daudz netrūkst no tā, ko ierasts saistīt ar veiksmi – prestižs darbs, slaveni klienti, dārgi veikali, stilīgas ballītes, galvaspilsētas modīgā burziņa gurdinoši greznā dzīve. Vienīgais, kas visu aptumšo, ir viņas dīvainā spēja sazināties ar spokiem, un notiekošais kļūst ar katru dienu aizvien noslēpumaināks un neparedzamāks…

"Šaušalīgā, netveramā un trauksmaini valdzinošā filma savā pirmizrādē izraisīja nepacietīgāko un viegli nogurdināmo skatītāju ūjināšanu. Ne tādēļ, ka tā ir slikta (tā pilnīgi noteikti tāda nav!), bet tādēļ, ka tīšuprāt pārkāpj to, ko pieņemts uzskatīt par labas gaumes robežām, provocējot aizkaitināmību. Filma palēninās un ķircina ar savu nesteidzīgumu, vienlaikus cieši turot Hičkokam raksturīgās spriedzes knaiblēs, kas neatslābst līdz pat beigām, " – rakstīja "Daily Telegraph".

Viens no autoritatīvākajiem britu kino kritiķiem – Pīters Bredšovs – "The Guardian" ierindojis filmu kategorijā "must-have" jeb "obligāti jāredz", salīdzinot to ar Larsa fon Trīra "Šķeļot viļņus". "Ārkārtīgi aizraujošs un dīvains kino, kas izmanīgi sajauc žanrus, piespiežot festivāla auditoriju baidīties un zaudēt galvu. Neparasti intriģējoša filma ar izaicinošiem spriedzes akcentiem. Ļoti labs režisora darbs!" raksta kritiķis.

Jau ziņots, ka kinofestivāls "Baltijas pērle" noritēs no 21. līdz 27. septembrim kinoteātrī "Splendid Palace". Biļetes uz kino seansiem pieejamas "Biļešu servisa" tirdzniecības tīklā. Plašāk par seansiem un filmu programmām – festivāla mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!