Laižot klajā grupas "Prāta Vētra" DVD ierakstu no šīs vasaras tūres "Tur kaut kam ir jābūt" noslēguma koncerta Mežaparkā, tiek pielikts trekns punkts "Prāta Vētras" gadam Latvijas kultūras dzīvē. Skaitļi liecina, ka jelgavniekiem koncerta apmeklētības ziņā izdevies pārspēt pat pasaules pirmā ranga zvaigznes, taču vai tas nav tikai ierobežotā apmeklētāju skaita dēļ Latvijas hallēs un stadionos?

Foto šeit
.

Decembris zīmīgs arī ar radio "Naba" jubilejas koncertu, kurā uzstājas Lī 'Scratch' Perijs, ar igauņu grupas "Bedwetters" konertu klubā "Melnā Piektdiena", kārtējo "Disko nakti", "Astro'n'out" albuma "Astro' Acoustic", "S.P.B." (The Sound Poets) pirmā albuma "Sound Poetry" un Kārļa Kazāka šūpuļdziesmu albuma "Mēness ceļu rādīs miega peles vezumam" iznākšanu, kā arī ar ziņu par slevenās britpopa grupas "Blur" atkalapvienošanos.

Kā ierasts, decembra sākumā norisinājās festivāls "Prozas lasījumi". Šogad tajos balvu saņēma Inga Ābele. Savukārt 13. un 14. decembrī ar plašu svētku programmu tika atzīmēta greznākā un vecākā Latvijas kinoteātra - kino "Rīga" 85. dzimšanas diena.

Dažādas atsauksmes izpelnījās Džilindžera uzvedums "Psihs". Ko par to domā "Delfi" apskatniece, lasiet šeit, savukārt Ievas Iltneres darbu izstādes recenzija lasāma šeit.

Decembrī kļūst skaidrs, ka Jaunais gads Liepājas teātrī sāksies ar jaunu direktoru - Herbertu Laukšteinu, bet mums visiem, cerams (ja krīze neizpurgās) ar jauniem un interesantiem notikumiem kultūrā! Lai jautri!!!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!