Foto: DELFI
Izdevniecība "Mansards" laidusi klajā kinorežisora, šī gada "Lielā Kristapa" mūža balvas ieguvēja Aivara Freimaņa grāmatu "Vienos ratos ar slavenībām. Atmiņas, stāsti, joki".

Ar grāmatas prezentācijas pasākumu "Splendid Palace" Velvju zālē otrdien, 10. aprīlī tika atklāts "Lielā Kristapa" kinoklubs – kafejnīca. Tā būs vieta, kur festivāla noskaņās varēs parunāt un padomāt par latviešu kino.

Kā raksta izdevēji, Aivars Freimanis, saņemot Nacionālā filmu festivāla "Lielais Kristaps" balvu par mūža ieguldījumu kinomākslā, neguļ vis uz veciem lauriem, bet ar šo grāmatu pierāda, ka ir viens no tiem kinoprofesionāļiem, kuru talanti sniedzas arī ārpus filmu uzņemšanas, turklāt apliecina, ka joprojām grib un var strādāt radoši.

Krājums "Vienos ratos ar slavenībām turpina Freimaņa viegli ironisko pastāstu virteni, apvienojot vienos vākos gan dokumentālā materiālā balstītus atmiņu tēlojumus par kinodzīvi, gan "tīru daiļliteratūru", gan paša Freimaņa oriģinālžanru – īsus anekdotes formāta vērojumus "iz dzīves". Krājumu papildina autora rūpīgi piemeklēts ilustratīvais materiāls – dokumentālas un tematiskas fotogrāfijas.

Grāmatu "Lielā Kristapa" laikā varēs nopirkt k/t "Splendid Palace", bet vēlāk - grāmatnīcās un citās pārdošanas vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!