Ar lielformāta fotogrāfiju (81 x 101 cm) izstādē „Pekšots” piedalīsies reklāmu un mūzikas video režisors Mārtiņš Grauds. Reklāmas jomā viņš darbojas vairāk kā desmit gadus un uzņēmis ap 500 reklāmas klipu, tostarp iecienītā „Zelta Zivtiņas” seriāla klipus, par kuriem 2007. gadā saņēmis Cicerona balvu. Panākumus guvuši arī Mārtiņa Grauda veidotie mūzikas video grupām „Prāta Vētra”, „Tribes of the City” (agrāk ‘The Movies’) u.c.

Pagājušajā gadā pabeigta Baltijas Filmu un mediju skola, mācību laikā tapušas vairākas īsfilmas („Gregs un Pūķis”, „Stīga”), un pašlaik tapšanas procesā studijā TANKA ir nākamā – „Pūtēja Puika”.

Savulaik Mārtiņš Grauds apguvis arī aktiermākslu, strādājis kā mūzikas raidījuma operators un montāžas režisors, bijis dīdžejs klubā „Pulkvedim neviens neraksta” un radio „Naba”, kā arī vīdžejs. Ar fotografēšanu viņš aizraujas gandrīz tikpat ilgi kā darbojas reklāmā, ir piedalījies vairāk kā desmit izstādēs – projektos, devies vairākos fotoceļojumos Austrumos (Indija, Ķīna, Japāna, Taizeme, Kambodža, Nepāla u.c.) un 2006. gadā izdevis fotogrāmatu „Lūkot ies”. Šobrīd sagatavošanā ir nākamā – „Kapu svētki”. Mārtiņu visvairāk interesē melnbaltā poētiski dokumentālā fotogrāfija un izstādei izvēlēto fotogrāfiju raksturo kā konceptuālu parakstu, kas arī tematiski šobrīd ir ļoti aktuāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!