Foto: Publicitātes foto
Daugavas krastā Ikšķilē 23. jūnija vakarā plkst. 21:00, pretī Sv. Meinarda salai, notiks skanīgais Latvijas Radio 2 svētku pasākums etnopopa stilā "Latvija Līgo Ikšķilē", portālu "Delfi" informē LR2 pārstāvji.

Koncertu ar Latvijas iemīļotāko popmūziķu un folkloras grupu piedalīšanos tiešraidē varēs klausīties Latvijas Radio 2 un skatīties LTV1.

Kā ik gadu, arī šoreiz Latvijas Radio 2 cer sapulcināt Līgas un Jāņus no visiem Latvijas novadiem, veidojot lielāko Līgu un Jāņu kopkori. Visi Jāņi un Līgas, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, pasākumu varēs apmeklēt par brīvu, reģistrējoties pie ieejas, bet koncerta beigu daļā tiks aicināti skatuves tuvumā, lai vienotos kopīgā dziesmā.

Jau divas stundas pirms koncerta sākuma – no plkst.19:00 apmeklētāji varēs piedalīties Līgo apdziedāšanās dziesmu un oriģinālāko vainagu konkursos, piedalīties latviskās atrakcijās folkloras kopas "Vilki" vadībā, baudīt vietējo deju, orķestru, koru kolektīvu kā arī Latvijas labāko folkloras kopu svētku ielīgošanas priekšnesumus.

Koncertā apvienoto mūziķu sastāvā, instrumentālistu Kristapa Krievkalna un Kristīnes Kārklas-Puriņas vadībā, piedalīsies dūdu un bungu mūzikas grupa "Auļi", Suitu sievas, vīru kopa "Vilki", folkloras draugu kopa un kapela "Vīteri", folkloras kopas "Laimas muzykanti", "Ilža", "Grodi", "Rudzi" un "Medainis", čigānu ansamblis "Dzheski Gloss", Ieva Akuratere, Atis Auzāns, Kaža, Olga Rajecka, Liene Candy, Aisha, Dainis Skutelis, Ivo Fomins, Riči, Jānis Krūmiņš un citi izpildītāji.

Īsi pirms pusnakts lustīgā Līgo nakts ballē uz dejām aicinās grupa "Apvedceļš", Uškānu ģimenes ansamblis, "Musiqq" un DJ Aivis. Pasākuma apmeklētājiem plašā izvēlē tiks piedāvāti arī katram novadam raksturīgākie ēdieni.

Ieejas biļetes uz pasākumu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un pasākuma norises vietā, Visas biļetes piedalīsies loterijā un tikai Ikšķilē noskaidrosies, kurš laimēs ceļojumu divām personām uz Kipru.

Līgotāju ērtībām šogad būs pieejamas telšu vietas – plašāka informācija pieejama www.lr2.lv.

Līgo pasakumu programma 2011.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!