Foto: Publicitātes foto

Ar vērienīgu programmu, piedāvājot gan augstvērtīgus teātra iestudējumus, gan kinofilmas, šogad 20. jubileju atzīmēs festivāls "Baltijas pērle", portālu "Delfi" informē organizatori.

Pasākuma uvertīra iecerēta netradicionāla – ar starptautisku projektu, kurā savijušās divas kultūras. To nesēji ir izcili kino un skatuves mākslinieki - franču aktrise Marina Vladi un krievu aktieris, mūziķis, dzejnieks Vladimirs Visockis.

Jau 21.aprīlī notiks festivāla lielā preses konference, pēc kuras interesenti tiek aicināti uz radošo tikšanos ar Marinu Vladi un Andrē Mišela 1956. gada filmas "Burve" ("La Sorcière") seansu. Tieši šis kinodarbs nobruģēja ceļu aktrises zvaigžņotajai karjerai, kura veiksmīgi un aktīvi turpinās vēl joprojām.

Savukārt 22. un 23. aprīlī Dailes teātrī notiks Žana-Lika Tardjē iestudētās izrādes "Vladimirs Visockis jeb pārtrauktais lidojums" pirmizrādes Rīgā. Izrādē vienā no galvenajām lomām būs redzama pati Marina Vladi. Iestudējuma pamatā ir viņas grāmata ar tādu pašu nosaukumu. Francijā šis iestudējums ar sensacionāliem panākumiem tika izrādīts režijas meistara Pītera Bruka vadītajā teātrī "Les Bouffes du Nord" un nu ir devies starptautiskā turnejā. Dailes teātra foajē skatītāji tiek aicināti aplūkot slavenā Krievijas fotomākslinieka Valērija Plotņikova darbu izstādi "Vladimirs Visockis, Marina Vladi. Taganka". Izstādē iekļautas fotogrāfijas, kas tapušas no 1967. līdz 1980. gadam.

Atgādinām, ka latviešu valodā Silvijas Brices tulkojumā grāmatu "Vladimirs Visockis jeb pārtrauktais lidojums" izdevusi "Zvaigzne ABC".

Jau ziņots, ka 24. un 25. maijā Rīgā viesosies leģendārais režisors Andrejs Končalovskis ar pasaules pirmizrādi iestudējumam "Trīs māsas". Šajā izrādē režisors turpina Čehova daiļrades pētījumus, kuri aizsākās ar izrādēm "Kaija" un "Tēvocis Vaņa". Lomās – Jūlija Visocka, Aleksandrs Domogarovs, Natālija Vdovina, Pāvels Derevjanko un citi.

Savukārt no 26. līdz 28. augustam Dailes teātrī notiks Jevgēņija Mironova vadītā Krievijas Valsts Nāciju teātra viesizrādes. Skatītājiem tiks piedāvāti divi izcili jauniestudējumi – A. Strindberga "Jūlijas jaunkundze" un Ž.Galserana "Grenholma metode".

Kinofestivāls "Baltijas pērle" tiks atklāts 14. septembrī, kad Latvijas Nacionālajā operā notiks Nino Rota kinomūzikas koncerts LNO simfoniskā orķestra izpildījumā. Diriģents – Marčello Rota. Koncertā uzstāsies arī pasaulslavena itāļu vokālā grupa "La Diva" .

Kā pirmdien notikušajā preses konferencē pastāstīja kinokritiķe Daira Āboliņa, Starptautiskais kinofestivāls "Baltijas pērle" pieteikts iekļaušanai "Europa Cinemas" tīklā, jo tā programmās dominē augstvērtīgi Eiropas kinodarbi. Kinoteātris "Splendid palace" jau ir pilntiesīgs šī tīkla biedrs. Kinoteātris allaž savam repertuāram izraugās arī tās filmas, kuras Rīgā pirmo reizi demonstrētas festivālā "Baltijas pērle".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!