Foto: Publicitātes foto

Rīgas festivāla noslēguma koncertā 21. jūnijā Dzintaru koncertzālē skanēs Verdi Rekviēms, kura atskaņošanai Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Karels Marks Šišons izvēlējies izcilu solistu kvartetu - Elīnu Garanču, Mišelu Kreideri, Josepu Kanu un Rihardu Mačanovski, portālu "Delfi" informē Rīgas festivāla organizatori VSIA "Latvijas Koncerti".

Pasaulē pazīstamā latviešu mecosoprāna Elīnas Garančas šīs vasaras darba plānā ir arī Verdi Rekviēma atskaņojums Zalcburgas festivālā; savukārt soprāns būs Mišela Kraidere, ko 2009. gada maijā Rīgā varēja dzirdēt šī paša opusa atskaņojumā, bet 2012. gada februārī Dezdemonas lomā "Otello" koncertuzvedumā. Tenora partiju dziedās Berlīnes Vācu operas solists Joseps Kans, bet bass būs Latvijas Nacionālās operas solists Rihards Mačanovskis.

Kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri muzicēs Verdi lieldarba pieredzējušie interpreti – Latvijas Radio koris un Valsts akadēmiskais koris "Latvija".

Džuzepes Verdi monumentālo un skaisto Rekviēmu mēdz dēvēt par vēl vienu Verdi operu – tik emocionāli spēcīga ir kontrastu pārpilnība, dramaturģiskais spriegums un solobalsu, ansambļu un kora daudzveidīgā saspēle. Rekviēma tapšanas ideja Komponistam dzimusi 1873. gadā, kad nomira dzejnieks Alesandro Mandzoni – Itālijas revolucionāro brīvības alku simbols, humānisma lāpnesis un romantisko ideālu karognesis. Verdi rakstīja: "Ar viņa nāvi beidzies mūsu šķīstākais, svētākais un augstākais slavas laiks."

Džuzepes Verdi Rekviēmā vienlīdz spēcīgi izzīmējas pasaulīgais un pārlaicīgais. Zināms, ka savu pasaules uzskatu Verdi definēja kā agnostiķis jeb cilvēks, kurš uzskata, ka par Dieva esamību vai neesamību mēs nevaram neko uzzināt.

Jau ziņots, ka Rīgas festivāls šogad notiks no 2. līdz 21. jūnijam, pulcējot tādas pasaules zvaigznes kā Elīna Garanča, Aleksandrs Antoņenko, Kristians Lindbergs, Pīters Eldridžs un daudzi citi.

Biļetes uz šo un citiem Rīgas festivāla koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv

Rīgas festivālu organizē "Latvijas Koncerti", atbalsta Rīgas dome.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!