Kinoteātrī "Splendid Palace" 21. aprīlī varēs noskatīties 60. gadu kulta filmas "Burve" ("La Sorcière", "The Blonde Witch") pilno versiju. Seansa īpašā viešņa būs pati galvenās lomas atveidotāja aktrise Marina Vladi, kura pirms filmas demonstrēšanas sacīs arī īsus ievadvārdus, portālu "Delfi" informē "Baltijas pērles" pārstāvji.

Lai arī filmu "Burve" padomju cenzūra bija ievērojami saīsinājusi, sešdesmito gadu skatītāju paaudze šo kinodarbu nešaubīgi iecēla kulta statusā. Pēc filmas izrādīšanas uz lielā ekrāna pirms 56 gadiem, teju katrs zēns sapņoja par valdzinošo Burvi un teju katra meitene centās viņu atdarināt.

Filmas režisors Andrē Mišels; lomās: Marina Vladi, Nikola Kursēla, Moriss Ronē.

"Naivuma nokrāsa šajā dīvainajā un neparasti gaišajā stāstā par mīlestības burvību nu jau šķiet pārāk izteikta, tomēr tas ir ne mazāk aizkustinošs un interesants kā tolaik, turklāt vēsturiskā nozīmīguma dēļ ieguvis papildu jēgas slāņus," raksta "Baltijas pērles" pārstāvji.

Lai arī aktrises karjera bija veiksmīga arī iepriekš, tieši pēc šīs lomas Marina Vladi burtiski pamodās slavena.

Kā uzsver filmas seansa organizatori, Vladi varēja vienkārši kļūt par sava laika Bridžitas Bardo kopiju, bet viņa pierādīja, ka fiziskais skaistums nebūt nepastāv tikai savienojumā ar prāta un talanta trūkumu.

Marina Vladi strādājusi kopā ar izcilākajiem aktieriem un režisoriem – Žanu Liku Godāru, Etori Skolu, Orsonu Velšu, Džuzepi de Santisu, Sergeju Jutkēviču, Marčello Mastrojani, Žanu Gabēnu, Žanu Marē, Robēru Oseinu un citiem.

Leģendārais aktieris Marčello Mastrojani par viņu ir teicis: "Marina gan nebija satriecoša daiļava, bet viņai piemita kaut kas tāds, kas jau no pirmā skatiena pakļāva savā varā ikvienu vīrieti."

Tieši "Burvē" Marinu Vladi pirmo reizi ieraudzīja Vladimirs Visockis un nolēma, ka šai sievietei noteikti reiz jākļūst par viņa sievu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!