Foto: F64

Latvijā pazīstamais krievu režisors Kiris Serebreņņikovs saņēmis prestižo Krievijas teātra balvu "Zelta maska", liecina informācija festivāla "Zelta maska" mājaslapā.

Režisors, kurš nupat Latvijas Nacionālajā teātrī iestudējis Georga Bīhnera darbu "Voiceks", balvu saņēmis kategorijā Labākā mazās formas izrāde par iestudējumu "Отморозки" savā teātrī "Седьмая студия".

Pasniegšanas ceremonija norisinājās 16. aprīlī, Maskavā. Viss "Zelta maskas" laureātu saraksts atrodams šeit.

Režisora pateicības runa jau izraisījusi nelielu skandālu – televīzijas kanāls "Культура", kur tika demonstrēta ceremonijas norises, cenzējusi režisora sacīto.

Saņemot nozīmīgo balvu režisors to veltījis visiem tiem cilvēkiem, kuri cīnās par taisnīgumu Krievijā, tiem, kuru iziet ielās un laukumos, tiem, kuri par taisnību sēž cietumos un cieš badu. "Esmu pārliecināts, ka tik un tā Taisnība uzvarēs melus, zaglību un tumsonību," savā runā teica Serebreņņikovs.

Režisora runas pēdējie teikumi televīzijas translācijā nav izskanējuši un runa pātraukta pie pirmajiem vārdiem par "cīņu taisnīguma vārdā".
Pēc ceremonijas Kirils Serebreņņikovs paudis izbrīnu par televīzijas redaktoru rīcību un savas runas pilno tekstu izplatījis sociālajos tīklos, uzsverot, ka teicis īpaši nozīmīgas lietas.

Atgādinām, ka Kirils Serebreņņikovs Latvijas Nacionālajā teātrī iestudējis arī Nikolaja Gogoļa klasisko darbu "Mirušās dvēseles", kas 2009./2010. gada sezonā tika atzīta par labāko iestudējumu Latvijas teātros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!