Noslēdzies portāla "Delfi" un VSIA "Latvijas Koncerti" kopīgi rīkotais konkurss, kura uzvarētājs varēs doties uz Čaikovska Lielā simfoniskā orķestra un Antona Ļahovska koncertu, kas Latvijas Nacionālajā operā notiks Rīgas festivāla ietvaros.

Konkurss notika no 2. līdz 14. maijam, plkst.12:00, kad tika apkopotas pareizās atbildes un izlozēts viens uzvarētājs, kurš saņems ielūgumu divām personām uz koncertu 4. jūnijā Latvijas Nacionālajā operā. Ar uzvarētāju par balvas saņemšanas kārtību līdz piektdienai, 18. maijam sazināsies portāla "Delfi" redakcija.

Konkursa uzvarētājs:

Kristaps echo21@...............lv

Koncertā skanēs Nokolaja Rimska-Korsakova "Šeherezade " un Sergeja Rahmaņinova Trešais klavierkoncerts, solists – Antons Ļahovskis. Pie diriģenta pults – Vladimirs Fedosejevs.

Jau ziņots, ka otrais Rīgas festivāls šogad notiks no 2. līdz 21. jūnijam pulcējot tādas pasaules zvaigznes kā Elīna Garanča, Aleksandrs Antoņenko, Kristianu Lindbergu, Pīteru Eldridžu un daudzus citus.

Biļetes uz šo un citiem Rīgas festivāla koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Rīgas festivālu organizē VSIA "Latvijas Koncerti", atbalsta Rīgas dome.

Pareizās atbildes:

1. Rīgas festivāla 4. jūnija koncertā Čaikovska Lielais simfoniskais orķestris atskaņos Sergeja Rahmaņinova Trešo klavierkoncertu Latvijas Nacionālajā operā. Rahmaņinovs to komponēja:
Ivanovkā

2. Pētera Čaikovska Lielā simfoniskā orķestra sākotnējais nosaukums bija:

Maskavas Radio orķestris

3. Krievijas diriģēšanas lielmeistars Vladimirs Fedosejevs augsti novērtējis un aicinājis uz Maskavu:
akadēmisko kori "Latvija".

4. Rahmaņinova Trešā klavierkoncerta solists būs Antons Ļahovskis, kurš ieguva Grand Prix Jāzepa Vītola Starptautiskajā pianistu konkursā Rīgā:

2008. gadā;

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!