Foto: LETA

Saistībā ar traģiskajiem notikumiem Zolitūdē, kad, iebrūkot veikala "Maxima" jumtam, bojā gāja desmitiem cilvēku un cieta desmitiem citu, atcelta sestdien plānotās "Spēlmaņu nakts" ceremonija.

Piektdien 14 Dailes teātrī tikās teātra nozares vadošo organizāciju pārstāvji un izvērtējot situāciju, nolēma atcelt Spēlmaņu nakts balvu pasniegšanas ceremoniju, kas bija paredzēta 23. novembra vakarā Dailes teātrī.

Latvijas teātru darbinieki izsaka visdziļāko līdzjūtību traģēdijā Zolitūdē bojā gājušo tuviniekiem.

Trešdien, 27.novembrī, medijiem tiks izziņoti "Spēlmaņu nakts 2013" laureāti, savukārt, 27. novembra vakarā Nacionālajā teātrī pēc publiskā ģenerālmēģinājuma izrādei "Divu kungu kalps", tiks apbalvoti Spēlmaņu nakts Balvas par mūža ieguldījumu Teātra mākslā ieguvēji – Ligita Dēvica un Laimonis Siliņš.

Spēlmaņu nakts 2013 laureātu apbalvošana notiks 16. decembrī plkst. 15 Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra mājā Zirgu pasts, portālu "Delfi" informē Latvijas Teātra darbinieku savienības Radošo projektu koordinatore Undīne Preisa.

Kultūras ministre Dace Melbārde Kultūras ministrijas vārdā izsaka visdziļāko līdzjūtību visiem lielveikala "Maxima" traģēdijā bojāgājušo tuviniekiem un vēl veiksmīgu atveseļošanos cietušajiem.

Tā kā 23., 24. un 25. novembrī valstī izsludinātas sēru dienas saistībā ar Zolitūdē notikušo traģēdiju, kad, iebrūkot lielveikala "Maxima" griestiem, gāja bojā vismaz 45 cilvēki un daudzi tika ievainoti, kultūras ministre Dace Melbārde aicina izvērtēt šajās dienās paredzēto kultūras pasākumu programmu un nepieciešamības gadījumā mainīt pasākumu grafiku.

"Aicinām gan kultūras iestādes, gan mūzikas un mākslas skolas rūpīgi izvērtēt plānotos pasākumus, jau sākot ar 22. novembri, un izvērtēt to piemērotību šī brīža situācijai, paužot cieņu traģēdijā cietušajiem cilvēkiem," uzsver Melbārde.

Jau vēstīts, ka piektdienas rīts pēc traģēdijas Zolitūdē, kad iebruka veikala "Maxima" jumts, sākās ar šausminošām ziņām par arvien lielāku bojā gājušo skaitu, vēstīm par tuviniekiem, kas joprojām pie drupām gaida glābšanas darbu iznākumu, kā arī amatpersonu skarbiem paziņojumiem.

Jaunākā informācija liecina, ka bojā gājuši 45 cilvēki, no kuriem trīs ir glābēji. Naktī no gruvešiem izglābti 40 cilvēki. 

Lai uzzinātu par saviem tuviniekiem, kuri, iespējams, cietuši šajā nelaimē un nogādāti slimnīcā, iedzīvotāji var zvanīt uz numuriem 67 337 813 un 25 617 442.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!