Rīgas svētkos Doma laukumā skanēs klasiskā mūzika

Kultūra

Foto: AFI
19. augusta vakarā koncertprogrammas "Zvaigznes torņu ielokā" ietvaros pulksten 20.30 Doma laukumā ieskanēsies Vecrīgas torņu mūzikas skaņas, portālam "Delfi" pavēstīja Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības pārstāve Ilona Brūvere.

No Doma laukuma ēku balkoniem sasauksies Enšedes Saksofonu kvartets no Nīderlandes, trombonists Vairis Nartišs, mežragu sekstets, bungu un dūdu grupa "Auļi" un tautas mūzikas dziedātāja Laura Arāja. Pulktsen 21.30 uz Doma laukuma skatuves kāps Latvijas Nacionālās operas solisti, virtuozā vijolniece Vineta Sareika un pianists Reinis Zariņš.

Savukārt priekšpilsētas Rīgas svētku programma viesus aicinās uz pilsētas 810. dzimšanas dienas svinībām jau piektdienas pēcpusdienā, piedāvājot muzikāli atraktīvus un mākslinieciski daudzveidīgus starptautiskus projektus.

Rīgā šo sadarbības projektu- varēsit redzēt un dzirdēt Rīgas svētku ietvaros Kultūras un atpūtas centrā "Imanta" 19. augustā pulksten 16 ieskanēsies koncertprogramma "Imanta - vieta ar vārdu". Projekta pavadošā instrumentālā grupa "Flex-A-Tone". 

18.00 koncerta vakara daļā Kurzemes priekšpilsētas Rīgas svētku viesi aicināti uz Ķīnas operas mākslinieku uzstāšanos un dziedošās Brūveru ģimenes priekšnesumu. Vakara koncertā viesus sagaidīs aktieris Edgars Lipors, bet pulksten 21 būs balle ar grupu "Baltie lāči". Noslēgumā - uguņošana. Kultūras centrā skatāma arī izstāde "Pārdaugava vēsturiskās fotogrāfijās", darbojas atrakcijas, ķermeņa apgleznošanas studija un tirgotavas, bet pagalmā viesi aicināti uz zirgu izjādēm.

Savukārt Rīgas Kultūras centrs "Iļģuciems" pilsētas svētkos rīko Rīgas tekstilmozaīkas festivālu, kur publikas apskatei pieejamas divas ekspozīcijas "Rīga dimd" un "Dzintara krasts", prezentējot 60 mākslinieku darbus ne vien no Latvijas, bet arī no Somijas un Igaunijas.

Rīgas svētki 2011 – Rīgai 810 programma

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!