Līdz pat 20.jūlijam Latvijas Naivās Mākslas muzejā, AB dambī apskatāma vērienīga Krievijas un Latvijas 21. gadsimta naivistu un autsaideru mākslas darbu izstāde "Fest Naive Rīga", informē tās organizatori.

"Fest Naive Rīga" ir notikumu kopums, kuru atklāj izstāde ar vairāk nekā 60 izciliem mākslas paraugiem. Tos radījuši dažādu paaudžu naivās mākslas meistari, kas, neskatoties uz savu izglītību vai pamatnodarbošanos, spējuši radīt tādus mākslas darbus, kas pievērš uzmanību ar savu nesamākslotību un tiešumu, dodot iespēju atklāties tīram talantam un ļaujot izpausties cilvēka dabiskajai vēlmei radīt.

"Rast konkrētu skaidrojumu jēdzienam "naivā māksla" ir sarežģīti. Tā sevī ietver visai daudz: spilgta un daudzpusīga, naivā māksla apvieno gan senās tradīcijas, gan visradikālākās laikmetīgās tendences, izceļot unikālo dabas doto talantu.

Nepievēršot uzmanību akadēmiskajā vidē atzītiem priekšstatiem par to, kas ir vai nav pareizi, naivā māksla aizrauj skatītājus ar savu patiesumu, tiešo izteiksmes formu, plašo tēmu daudzveidību un neierobežotajām izpausmēm, iegūstot arvien lielāku popularitāti mūsdienu mākslas cienītāju vidū," vēsta izstādes rīkotāji.

Apkopojot labāko, kas ticis radīts Krievijas un citu Pasaules valstu naivās mākslas jomā 21.gadsimtā, Kultūras un Mākslas projekts "Noass", sadarbībā ar Maskavas Naivās mākslas muzeju rīko izstādi "Fest Naïve Rīga" un aicina ikvienu iepazīt šo daudzpusīgo neinstitucionālās mākslas pasauli un, iespējams, arī atklāt sevī vēlmi radīt.

Izstādes darba laiks: Otrdiena – Svētdiena no plkst 11-19; Ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!