Foto: Publicitātes foto
Tuvojoties ielu mākslas festivālam "Blank Canvas: Art-ground, play-ground, crime-ground", ikviens tiek aicināts izveidot pirmo interaktīvo kvalitatīvas ielu mākslas Rīgas karti.

Karte, kurā plānots apkopot kvalitatīvākos un vairāk vai mazāk populāros ielu mākslas objektus, kas atrodami Rīgā, pieejama festivāla oficiālajā mājas lapā www.blankcanvas.lv, kur ikviens var iesūtīt viņaprāt veiksmīgāko ielu mākslas objektu.

Festivāla organizētāji, sadarbojoties ar šī mākslas žanra ekspertiem, izvērtēs iesūtītā mākslas darba atbilstību un, ja tas atbildīs formātam, tas tiks iekļauts pirmajā Rīgas interaktīvajā ielas mākslas darbu kartē.

Par festivālu "Blank Canvas: Art-ground, play-ground, crime-ground":

Tas norisināsies no 13. līdz 17.maijam "Rīga 2014" ietvaros ar mērķi raisīt diskusiju sabiedrības un profesionāļu vidē par ielu mākslas vietu pilsētvidē.

Eiropā un daudzviet pasaulē kvalitatīva ielu māksla daudz retāk tiek asociēta ar kriminālu darbību un privātīpašuma bojāšanu, bet gan pamazām kļūst par ietekmīgu mākslas tirgus daļu un sabiedrības spoguli.

Festivāla organizētāju mērķis ir izglītot sabiedrību par kvalitatīvu ielu mākslu, iepazīstināt ar veiksmīgiem citu Eiropas pilsētu piemēriem, kur ielu māksla ir integrējusies pilsētas vidē, veidojot kultūras kvartālus, tādējādi ne tikai piesaistot tūristus, bet arī ļaujot attīstīties mākslas formai, kuru līdz šim ir novērtējis šaurs sabiedrības loks.

Festivāls sniedz iespēju ikvienam interesentam iepazīties ar ielu mākslas žanru – gan grafiti, gan vides instalācijām. Festivālā paredzētas vairākas starptautiski atzītu mākslinieku un teorētiķu lekcijas, apaļā galda diskusija un darba grupas, kurās profesionālu ielu mākslinieku vadībā ikvienam būs iespēja piedalīties legālu mākslas objektu izveidošanā Rīgas pilsētvidē. Šis pasākumu kopums piešķirs festivālam teorētisku kontekstu, veidojot dziļāku izpratni par ielu mākslas tapšanas iemesliem, procesu un estētiskajām vērtībām.

Festivāla laikā lekcijas par ielu mākslu vadīs ielu mākslas teorētiķis Tobiass Barentīns Lindbleds, urbāniste un pilsētpētniece Evelīna Ozola un Gdaņskas ielu mākslas kvartāla pārstāvis.

Savukārt kvalitatīvus ielu mākslas objektus Rīgas pilsētvidē, kopā ar darba grupas interesentiem veidos šādi mākslinieki: ROA, M-City, HOP Louie, Matthew Tully, Monyless, Kiwie, Dainis Rudens, Frost, Aigars Mamis, Tron un Paulis Liepa.

Festivālu rīko "Ideju institūts" un "Associates partners & sons", atbalsta Rīgas dome un "WARP".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!