Foto: AFP/Scanpix
Lielbritānijā aizturēts Rumānijas pilsonis, kurš tiek turēts aizdomās par Roterdamas "Kunsthal" muzeja apzagšanu, piektdien pavēstīja Rumānijas Iekšlietu ministrija.

"Pēc informācijas apmaiņas starp Interpola Rumānijas un Mančestras nodaļām Lielbritānijā tika arestēts viens no aizdomās turamajiem, kas apsūdzēts par vairāku gleznu nozagšanu Roterdamā," teikts ministrijas paziņojumā.

Aizturētais ir 21 gadu vecais Adrians Prokops.

"Viņam uzrādītas apsūdzības par viltotu identifikācijas dokumentu apzinātu izmantošanu" un tiesa nolēmusi, ka viņš jāpatur apcietinājumā, informēja Lielbritānijas policija.

Viņš apsūdzēts par vērtīgu gleznu zādzību 2012.gada oktobrī.

Rumānijas Iekšlietu ministrija norāda, ka Lielbritānijas tiesai būs jālemj par aizturētā pārvešanu uz Rumāniju.

Zādzība notika naktī uz 2012.gada 16.oktobri Roterdamas "Kunsthal" muzejā. Tika nozagtas septiņas gleznas, tostarp ļoti vērtīgi Pikaso, Matisa, Monē un Gogēna darbi.

Kā liecina policijas publiskotais saraksts, muzejā nozagta Pablo Pikaso glezna "Arlekīna galva", Anrī Matisa "Lasītāja baltā un dzeltenā", Kloda Monē "Voterlū tilts, Londona", Pola Gogēna "Sieviete pie atvērta loga", Mejera de Hāna "Pašportrets" un Luciana Freida "Sieviete ar aizvērtām acīm".

Izmeklētāji uzskata, ka Prokops gleznas nozadzis kopā ar savu draugu Radu Dogaru, kuram par zādzību piespriests nepilnu septiņu gadu cietumsods.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!