Nesen iznākušais albums "Pieci tenori Ziemassvētkos" nopelnījis zelta disku, un to mūziķiem pasniegs pirmdien koncerta laikā Nacionālajā operā.
Pirmdienas vakarā tenori operā rīkos nevis vienu koncertu, kā bija sākotnēji iecerēts, bet divus. Šāds lēmums pieņemts lielā pieprasījuma dēļ. Pirmais koncerts notiks pulksten 19, bet otrais - pulksten 21.

Pirmajā koncertā "Mikrofona ieraksti" uzsāks jaunu tradīciju un dāvinās visām Latvijas mūzikas skolām piecu tenoru albumus ar dziedātāju autogrāfiem. Latvijā ir 91 šada skola.

Šo jauno tradīciju atbalstīs arī Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga, pievienojot arī savu apsveikumu mūzikas skolām.

Savukārt viena no Latvijas mūzikas skolām saņems arī albuma "Pieci tenori Ziemassvētkos" atbalstītāja "Mājas dators Solo" dāvāto datoru "SOLO". Kura skola to saņems, noteiks izlozē, kuru veiks prezidente pirmdienas vakarā Nacionālajā operā.

Albums iznāca 29.novembrī. Pieci tenori ir Kārlis Zariņš, Nauris Puntulis, Guntars Ruņģis, Miervaldis Jenčs un Jānis Sproģis.

Albumā dzirdamas pazīstamākās kompozīcijas, kas veltītas Ziemassvētkiem, - "Zvaniņš skan", "Kas ir šis bērns", "Klusa nakts, svēta nakts", "Ave Marija" vairākas versijas un citas.

Kompānijas "Mikrofona ieraksti" direktore Elita Mīlgrāve prezentācija pauda, ka albums ir unikāls, jo speciāli šim gadījumam komponists Jānis Kaijaks vairumam dziesmu radījis jaunus aranžējumus. "Līdz šim attiecīga repertuāra aranžējumi simfoniskajam orķestrim un balsij Latvijā praktiski nebija pieejami," viņa sacīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!