No 29. septembra līdz 22. janvārim "Vīna Studijā" (Stabu ielā 30) būs apskatāma latviešu mākslinieces Zanes Balodes mākslas "Kosmoss".

Zane Balode ieguvusi maģistra grādu glezniecībā Latvijas Mākslas akadēmijā, papildinājusi zināšanas Porto universitātē (Universidade do Porto) un sarīkojusi vairāk kā 10 personālizstādes, divas no tām Sanktpēterburgā. Piedalījusies grupu izstādēs Beļģijā, Francijā, Ukrainā un Vācijā. Brederlo-fon Zengbušu (Brederlo-von Sengbusch) mākslas prēmijas 2008. un 2010. gada laureāte.

Par savu darbību pati Balode stāsta: "Mākslā man svarīgi ne tikai, lai nebūtu nekā lieka - lai būtu skaidra forma, krāsa un kompozīcija, bet arī vēlme attīstieties, meklējot aizvien jaunus izteiksmes līdzekļus, lai pēc iespējas skaidrāk attēlotu lietas un notikumus, kas man tobrīd ir aktuāli."

"Šoreiz izaicinājums bija mainīt izteiksmes līdzekli - nolikt otas malā un radīt darbus litogrāfijas tehnikā, papildinot tos ar tušu. "Vīna Studijā" tiks izstādīti 12 darbi, kas simboliski ataino apkārt esošo - kosmosu; no pilnīga tukšuma līdz pārpilnībai," gaidāmo rakstāmo pati māksliniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!