Foto: Publicitātes attēli
Talsu brīvajā mākslas telpā "Baložu pasts" otrdien, 28. jūnijā, plkst. 18 atklās fotogrāfa Daiņa Kārkluvalka fotoizstādi "Kāzās". Tajā iekļauti kadri no aptuveni 40 gadus ilga perioda, kurā mākslinieks piedalījies vairāk nekā 50 kāzās.

Kārkluvalks, kurš ir arī Latvijas Mākslinieku savienības un Talsu "Krūmu mākslas grupas" biedrs, kāzas sācis fotografēt jau drīz pēc vidusskolas beigšanas. Līdzās ikdienas darbam rajona laikrakstā 70. un 80. gadu vasarās lielu daļu brīvā laika aizņēmuši kāzu fotogrāfa pienākumi un tajās uzņemto bilžu izgatavošana. Vēlākos gados fotogrāfs tajās piedalījies aizvien retāk, un tagad piekrīt iemūžināt kāzu svinības vien reizi dažos gados.

Līdz šim gan viņš kāzu tematikas fotogrāfijas personālizstādēs un grupu izstādēs nebija iekļāvis. Kārkluvalks stāsta, ka, gatavojoties šai izstādei, izskatīti fotofilmu un digitālo mapīšu simti, jo aptuveni 40 gadus ilgajā periodā uzņemti desmitiem tūkstoši fotogrāfiju.

"Šajā laikā ir ļoti daudz bildēts, un līdzās tradicionālajiem kāzu foto tapušas arī bildes, kurās ietverts kas vairāk - laikmets, sajūtas un kuriozi. Šajos mirkļos vēlējos dalīties ar citiem," viņš atklāj.

Fotomākslinieks dzimis 1957. gadā, un kāzās par fotogrāfu aicināts jau kopš 1975. gada.

Viņš piedalījies desmitiem grupu izstādēs, kā arī kopš 1997. gada rīko personālizstādes. Daiņa Kārkluvalka darbi atrodas Latvijas Fotogrāfijas muzeja un Talsu novada muzeja kolekcijās, kā arī privātkolekcijās Latvijā, Dānijā, ASV un Zviedrijā.

Izstāde "Baložu pasta" telpās Talsos, Kalna ielā 4 būs apskatāma līdz šī gada augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!