Baltajā naktī Rīgu uz nakts frekvences noskaņos divi tramvaji. Abos skanēs mūzika. Vienā dzīva - pat ļoti dzīva, otrā elektroniska. Skanošie tramvaji brauks pa 6.tramvaja maršrutu. Tiesa, ne līdz Juglai, bet līdz 45.vidusskolai (pāris pieturu aiz VEF kultūras pils). Par skanošajiem tramvajiem "Baltā nakts" iztaujā "Pareizā Ķīmija" radošo direktori Lienīti Ormani.

BN: Kur un kā cilvēki varēs kopā ar visu pilsētu noskaņoties uz nakts frekvences?

Lienīte Ormane: To varēs ikvienā šī maršruta pieturā, kur ikdienā pietur tramvaji jau no 20:00 un līdz pat trijiem naktī. Tātad – brauks divi tramvaji un attiecīgi četri vagoni. Katrā sava programma. Turklāt tas viss arī būs labi saskaņots ar pārējo "Baltās nakts" programmu. Daudz kas notiks tieši pa ceļam – ap Barona ielu, arī VEF. Tiesa, mēs mazliet paregulēsim to pasažieru plūsmu, jo vēl nevar zināt, vai vienmēr un visiem pietiks vietas. Pagājušogad atsaucība bija liela. Arī tad kursēja tramvaju projekts "Dievs, daba, darbs". E-talonu gan nevajadzēs.

BN: Cik tad ilgi tāds tramvajs būs jāgaida?

Lienīte Ormane: Mēs rēķinam, ka vakarā pēc astoņiem tas viss notiks nedaudz lēnāk, jo paralēli kursēs arī daudz parasto tramvaju. Taču ap pusnakti un līdz trijiem jau būs krietni brīvāk. Mēs domājam, ka katrs tramvajs maršrutu pagūs izbraukt kādas 10 reizes.

BN: Kas tieši katrā tramvajā un katrā vagonā skanēs?

Lienīte Ormane: Būs "Dzīvais tramvajs" un būs "Elektroniskais tramvajs". Dzīvajā tramvajā no astoņiem līdz pat trijiem naktī muzicēs apvienība "Resnie Putni" ar Robertu Gobziņu priekšgalā. Jau tagad zināms, ka Roberts aktīvi iesaistīs arī pasažierus. Tāpēc cilvēki aicināti ņemt līdzi savus instrumentus – gan sitamos, gan citus. Kam to nebūs – varēs vienkārši plaukšķināt un dziedāt līdzi. Noskaņa būs rosīga, pacilājoša un jautra. Pats Gobziņš varētu ierasties ap kādiem pusdesmitiem. Nu bet to jau redzēs, kā tieši būs, jo māksliniekiem pa brītiņam arī jāatpūšas. Dzīvajā tramvajā abos vagonos būs līdzīga programma. un droši vien mākslinieki ar saviem jam session būs te pirmajā, te otrajā vagonā. Mūziķu būs daudz un pietiks visiem.

BN: Un otrajā tramvajā – elektriskajā – kas tur būs?

Lienīte Ormane: Tur viss būs mazliet citādāk. Krietni elektriskāk. Spēlēs dīdžeji, un abu vagonu programmas mazliet atšķirsies. 1.vagonā par atmosfēru rūpēsies DJ Ernesto un radio "Naba". Tur no astoņiem skanēs dub un regejs, pēc tam jau aizies ritms un elektronika. 2.vagonā – tur muzicēs "Bio.Codes Productions". Skanēs gan tāds pozitīvs drum'n'base, gan elektronika, gan dzīvā mūzika

BN: Vai varēs dejot? Tramvajs taču bremzē un visādi šūpojas.

Lienīte Ormane: Nu tas jau pēc pašu ieskatiem. Tur viss būs tā – brīvi. Ja kāds var padejot, lai taču dejo. Un mūzika jau, visticamāk, tieši uz to arī vedinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!