Foto: Publicitātes foto

5. septembrī mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" ietvaros laikmetīgās mākslas festivāls "Survival K(n)it 7" piedāvās apmeklētājiem pasākumus visas dienas garumā, kas līdz ar laikmetīgās mākslas izstādi notiks kādreizējā LNB ēkā Krišjāņa Barona ielā 14.

Dažāda formāta koncertos, performancēs un darbnīcā uzsvars tiks likts uz savstarpējās sadarbības, ikdienas lietu un nodarbju radošo potenciālu. Ieeja uz visiem pasākumiem ir bez maksas.

No plkst. 12.00, līdz ar "Survival K(n)it 7" izstādes atvēršanu, pasākumu telpā pirmajā stāvā notiks "The Stitch Project" izšūšanas un sarunu darbnīca. Darbnīca piedāvā dažādu sabiedrības grupu pārstāvjiem iespēju satikties pie kopīga galda, apgūt un izmēģināt tradicionālās izšūšanas prasmes, vienlaikus iepazīstoties, sarunājoties un apmainoties ar zināšanām, stāsta pasākuma organizatori.

"Baltajā naktī" sarunā piedalīsies arī irāņu mākslinieks Džamils Kamangers, kurš "Survival K(n)it 7" atklāšanas dienā pie Ministru kabineta veiks izšūšanas performanci, un plkst. 14.00 ar "The Stitch" projekta prezentāciju uzstāsies viņu pārstāve Hilde Hauna.

No plkst. 19.00 būs iespēja iesaistīties mākslinieku apvienības "Klīga" (Inga Ģibiete, Līva Rutmane K. un Kaspars Upaciers) glubināšanas perfomancē - "glubināšana" ir jaunvārds, kas radīts, sapludinot latviešu valodas vārdus "gludināt" un "bubināt". "Baltās nakts" programmas turpinājumā sekos audiovizuāli koncerti - kā pirmais plkst. 21.00 uzstāsies igauņu mūziķis Eriks Alalooga ar performanci "Noose Intro" ("Cilpas ievads"). Priekšnesumā tiks izmantoti pašizgatavoti analogie skaņu rīki un instrumenti un, eksperimentējot ar šo objektu iespējām un skaņām, Alalooga centīsies radīt mūzikas un skaņu alternatīvas mūsdienu digitalizētajai kultūrai.

Plkst. 22.30 koncertu turpinās apvienības "Kunst oder Unfal" ("Māksla vai negadījums") performance, kas tiks īstenota sadarbībā ar "Dzejas dienām 2015". Atsaucoties uz Hardija Lediņa un NSRD daiļradi, mūzika tiks savienota ar dzejas, instalācijas un video elementiem, radot elektroakustisku dzejas performanci. Apvienības kodolu veido mākslinieku pāris no Vācijas - Kalle un Augusta Lāri, kuriem "Baltajā naktī" pievienosies dzejniece un publiciste Liāna Langa un mūziķe Inguna Rubene, kādreizējā "NSRD" dalībniece.

Plkst. 23.00 sekos TJN "Annas 2" audio vizuālās performances studijas audzēkņu projektu spēle "Déjà vu", savukārt programmu noslēgs videomākslinieces Lindas Konones un dīdžeja Bastard Gy performance "Dvīņi" sintīpopa un elektroniskās mūzikas ritmos.

Laikmetīgās mākslas festivāls "Survival K(n)it 7" ir vērienīgākais mākslas notikums Latvijā, kas šogad notiek jau septīto reizi no 4. līdz 20. septembrim - tajā piedalīsies ap 40 mākslinieki un mākslinieku grupas no Latvijas un ārvalstīm. Par centrālo festivāla norises vietu šogad izvēlēta kādreizējā Latvijas Nacionālās bibliotēkas galvenā ēka Krišjāņa Barona ielā 14, piedāvājot "Survival K(n)it 7" apmeklētājiem izstāžu un starpdisciplināru pasākumu kopumu. Festivālu organizē un producē Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!