Mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts 2009" pasākumi aizvadītajā nedēļas nogalē ir pulcējuši no 40 000 līdz 45 000 apmeklētāju, pastāstīja projekta pārstāve Linda Vītola-Barānova.

Foto galerija

Precīzu apmeklētāju skaitu "Baltajās naktīs" nav iespējams noteikt, jo pasākumu norises vietās netika ne pārdotas biļetes, ne apkopots apmeklētāju skaits, taču aptuvenie dati liecina, ka interesi šoreiz par pasākumu izrādījuši līdz 45 000 apmeklētāju.

Vītola-Barānova stāstīja, ka interese šogad par mūsdienu kultūras foruma "Baltās nakts" pasākumiem no apmeklētāju puses bijusi lielāka nekā iepriekšējos gadus, turklāt interesi par pasākumiem izrādījuši arī ārvalstu tūristi, kuri "Baltās nakts" laikā bija ieradušies Rīgā.

Lielākā apmeklētāju interese "Balto nakšu" laikā bijusi Bastejkalnā, kur notika cirka, ielas un leļļu teātra mākslinieku radīta brīvdabas izrāde "Kukaragā". Tāpat vairāki tūkstoši apmeklējuši "Rīgas mākslas telpu", kur notika pasākums "Labāk mirkšķināt ausis", kurā Olgas Žitluhinas dejas kompānija, grupa "Dzelzs vilks" un scenogrāfs Reinis Suhanovs kopīgi veidoja procesa formāta izrādi. Liela interese bijusi par pasākumu Rīgas cirkā, kur varēja baudīt "Radio Naba" sarūpētu pasākumu "Videogrāfija - Space Textures III", kurā piedalījās Anglijas, Slovēnijas, Ukrainas un arī Latvijas video un audio mākslinieki.

Kā sacīja Rīgas Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane, "Baltās nakts" pasākumos nekādi īpaši sabiedriskās kārtības un drošības pārkāpumi nav konstatēti. Policijas pārstāve norādīja, ka šī bijusi parasta nakts jeb policistu darba ikdiena.

Jau ziņots, ka "Baltā nakts 2009" naktī no 12.septembra uz 13.septembri piedāvāja apmeklētājiem iepazīt un izbaudīt 20 mākslas, teātra, mūzikas, kustības un citus mākslas projektus.

"Baltās nakts" tradīcija 2002.gadā sākās Parīzē. Tai pievienojās Brisele, Madride, Rīga, Roma, veidojot kopīgu sadarbības tīklu ar nosaukumu "Eiropas Baltās naktis". Patlaban "Baltās nakts" pasākumi notiek arī citā Eiropas galvaspilsētās - Bukarestē, Valletā un Amsterdamā, bet ārpus Eiropas robežām sadarbības tīklam pievienojās Toronto. "Baltās nakts" ideja tiek iedzīvināta arī daudzās citās Eiropas un pasaules pilsētās.

Rīgā "Baltā nakts" notika jau ceturto gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!