Foto: Publicitātes foto
Pirmdien, 13. novembrī, Latvijas vēstniecībā Berlīnē atklāta Rīgā dzimušā amerikāņu mākslinieka Iļjas Lipkina personālizstāde, kuru mākslinieka klātbūtnē ar uzrunu atklāja Latvijas vēstniece Vācijā Inga Skujiņa, portālu "Delfi" informē Latvijas Republikas vēstniecības Vācijā pārstāvis Kaspars Adijāns.

Rīgā dzimušā, Ņujorkā uzaugušā un šobrīd Berlīnē dzīvojošā Iļja Lipkina izstādē aplūkojamas fotogrāfijas ar grafiti uz Purvciema namu sienām, kur mākslinieks ir piedzimis un dzīvojis līdz 1989. gadam, tuvplānā kadrēts jauna zēna sejas foto, un lielveikalu ķēdes iepirkumu maisiņš.

Savā praksē Iļja Lipkins regulāri pielieto dažādas fotografēšanas tehnikas saistībā ar saviem izvēlētajiem tematiem; šai gadījumā tas ir analogais uzņemšanas process un melnbaltā druka.

Līdzās ierāmētām fotogrāfijām izstādē pieejams arī dzīves stila žurnāla "Esquire" 1974. gada numurs. Normana Meilera rakstu žurnālā papildina Džona Nāra 70. gadu Ņujorkas grafiti fotogrāfijas, kas ir pārsteidzoši līdzīgas Lipkina darbiem.

Izstāde iepriekš izstādīta Laikmetīgās mākslas centrā "kim?" Rīgā. Izstāde vēstniecībā būs apskatāma līdz 2018. gada 31. janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!