Šā gada Grāmatu svētkos Dailes teātrī apmeklētāji varēs kļūt par Latvijas ekspozīcijas pasaules izstādē "Expo 2000" apmeklētājiem, jo varēs iegūt sava vārda attēlu senas etnogrāfiskas zīmes atveidā.
Pasaules izstādē no 1.jūnija līdz 31.oktobrim Hannoverē pirmo reizi ar savu paviljonu piedalīsies arī Latvija. Tajā tiks izvietota josta, kurā būs ierakstītas to cilvēku zīmes, kas būs izteikuši šādu vēlmi. Pasaules izstādes apmeklētājiem arī būs iespēja ierakstīt savu vārdu virtuālajā jostā.

Katrs Grāmatu svētku apmeklētājs varēs iegūt sava vārda attēlu senas etnogrāfiskas zīmes rakstā, bet zīme būs ierakstīta jostā, kas ceļos uz Vāciju.

Projekts "Zīme" ir komponista Armanda Strazda un režisora Modra Tenisona izstrādāta datorprogramma, kas ļauj šifrēt informāciju senu etnogrāfisku zīmju rakstos. Projekts simboliski demonstrē tradicionālās un modernās informācijas tehnoloģiju apvienošanas iespējas.

Jau ziņots, ka Grāmatu svētki notiks Dailes teātrī no 14. līdz 16.aprīlim. Tajos piedalīsies gan pašmāju, gan ārzemju izdevēji, bibliotekāri un citi speciālisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!