Foto: Publicitātes attēls
Svinot simto Latvijas neatkarības gadadienu 35 diasporas latviešu mākslinieki no Kanādas, ASV, Austrālijas un Eiropas ir aicinājuši 35 māksliniekus no Latvijas kopīgi piedalīties izstādē ar zīmīgu vadmotīvu "Māksla nešķir, māksla vieno!", portālu "Delfi" informē izstādes veidotāji.

Izstādes atklāšana notiks 16. jūnijā pulksten 15.00, Pasaules latviešu mākslas centrā Lielajā skolas iela 6. Izstādes kuratore Lelde Kalmīte (Čikāga, ASV) un Mārtiņš Heimrāts (Rīga, Latvija).

Uz Cēsīm no Austrālijas atceļojuši Imanta Tillera, Jāņa Nedēļas un Haralda Norīša darbi, kas izstādās kopā ar Oļegu Tillbergu, Lauru Prikuli un Džemmu Skulmi no Latvijas.

Izstādē aplūkojami "Čikāgas skolas" pārstāvju Benno Talivalža un Ojāra Šteinera darbi, deviņu Kanādā dzīvojošu latviešu mākslinieku darbi, savukārt no ASV izstādē piedalās trīspadsmit mākslinieki.

No Latvijas mākslinieku vidus kā "partneri" kopīgajā izstādē aicināti – Frančeska Kirke, Ieva Iltnere, Baiba Putniņa, Aleksejs Naumovs, Helēna Heinrihsone, Matiass Jansons, Iveta Vecenāne, u.c.

Kā norāda viens no izstādes kuratoriem Mārtiņš Heimrāts: "Mēs esam savienoti. Rezultāts – izstāde, kura atbilst savam uzstādījumam. Izstāde, kurai pateicoties, radušies jauni kontakti, jaunas draudzības, jauni savienojumi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!