Foto: Publicitātes foto
No 27. jūlija līdz 26. augustam Cēsu mākslas festivāla ietvaros koncertzālē "Cēsis" un galerijā "Insignia" (Raunas ielā 12-1) tiks atklāta Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) absolventu diplomdarbu izstāde "Nepieradināmās teritorijas", kas tiks atklāta 27. jūlijā pulksten 18.00, portālu "Delfi" informē Latvijas Mākslas akadēmijas pārstāve Laura Ozola.

Latvijas Mākslas akadēmijas bakalaura un maģistra programmu diplomdarbu izstāde "Nepieradināmās teritorijas" plašāku publiku iepazīstina ar 2018. gada spilgtāko sniegumu dažādu apakšnozaru diplomdarbos. Jebkurš mākslas darbs ir tā autora personīgās teritorijas iezīmēšana, kas jau zināmā apvidū vai pilnīgi neskartās trajektorijās uzbūvē tikai sev raksturīgu, vēl nekad neredzētu telpu. Autori skar dažādas teritorijas, gan runājot par sociāli aktuāliem tematiem, gan ļoti personīgām un privātām teritorijām, gan filozofiskiem skatījumiem uz vienmēr aktuālām tēmām, kā cilvēka attiecības ar sevi un apkārtējo pasauli. Tomēr, neskatoties uz teritoriju iekarotājiem un to apdzīvotājiem, pati telpa kļūst par autonomu, nepieradināmu teritoriju, kas, sākot dzīvot savu personisko dzīvi, nepakļaujas ne prāta, ne materialitātes, ne arī tās apdzīvotāju noteiktajiem likumiem.

Izstādē "Nepieradināmās teritorijas" LMA jaunie talanti: Elvīra Aznagulova, Līna Baranova, Dārta Lote Bērziņa, Reinis Bērziņš, Elīna Brasliņa, Dina Danosa, Haralds Gerds, Vita Lukstiņa, Līva Ozola, Edgars Poika, Anna Pommere, Ansis Rozentāls, Agnese Tukāne, Lauma Turkova, Gvido Vizulis pierāda, ka mākslas pasaules teritorija ir neizsmeļama, tādējādi radot arvien spēcīgāku vēlmi to atklāt un jaunatklāt.

Izstādes kuratore: Elīna Ģibiete. Izstādes koordinatore: Inese Bauģe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!