Foto: AFP/Scanpix

Kaut arī paši darbu autori saprotamu iemeslu dēļ izstādes atklāšanā nepiedalīsies, viņu darinātie kuģi, metālkalumi, kokgriezumi, no stikla veidotas gleznas, itāļu maskas un citi darbi no 2. jūnija līdz 30. jūnijam būs apskatāmi Olaines Vēstures un mākslas muzejā. Darbi uz muzeju atvesti no Brasas, Vecumnieku, Šķirotavas, Rīgas Centrālcietuma, Daugavgrīvas, Iļģuciema, Jēkabpils un citiem cietumiem.

Šādas izstādes mērķis ir mazināt sabiedrības negatīvo attieksmi pret bijušajiem un esošajiem notiesātajiem, veicināt pašu ieslodzīto vēlmi būt atvērtiem dažādiem projektiem, kā arī mudināt ar kultūru saistītu cilvēku iesaistīšanu notiesāto izglītošanā.

Ar šo darbu palīdzību notiesātie vēlas paust, ka ieslodzījuma vietās nesēž tikai dīkdieņi, kuri neko nedara, ka ne visi ieslodzītie ir narkomāni, kuriem nekas neinteresē un nepadodas, ka, būdami ieslodzījumā, viņi spēj izpaust savu radošumu, norāda Ieslodzījumu vietu pārvaldes pārstāve.

Interesenti un preses pārstāvji aicināti uz izstādes "Otrpus vārtiem" atklāšanu 2. jūnijā, plkst. 15 Olaines Vēstures un mākslas muzejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!