Foto: Publicitātes foto
No 1.augusta līdz 30. septembrim Grieķijas salā Santorini norisināsies Santorīni mākslas biennāle, kurā Latviju pārstāvēs gleznotāja Dita Lūse, kas pēc kuratoru atlases aicināta piedalīties ar diviem darbiem "Restaurācija" un "Ēnas Milānā".

Kā portālu "Delfi" informēja Lūse, šajās gleznās skatāma māksliniecei raksturīgā ornamentu, telpiskuma, gaismu un ēnu tēma.

Lūse šī gada janvārī ieguva žūrijas galveno balvu kā labākā gleznotāja izstādē "Aviskar" Kalkutā, kas kalpoja par pamudinājumu piedalīties konkursā Santorīni mākslas biennālē Grieķijā.

Šajā vērienīgajā mākslas forumā piedalās vairāk nekā 200 mākslinieku no 25 valstīm. Biennālē tiek pārstāvētas 12 mākslas nozares: īsfilmas un video, stikla māksla, ilustrācija, instalācija, tēlniecība, glezniecība, kolāža, rūpnieciskais dizains, papīra māksla, fotomāksla, zīmējums un keramika.

Katras nozares dalībniekus izraudzījušies attiecīgās sfēras kuratori. Biennāles tēma ir "Pagātne, vēsture, laiks, atmiņas un nostaļģija". Izstādes un pasākumi notiks dažādās vietās Santorīni.

Kā vēsta Lūse, katrā mākslas nozarē tiks nominēti trīs uzvarētāji, kuri iegūs naudas balvas. Uzvarētāji tiks paziņoti biennāles noslēguma pasākumā 29. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!