Daugavpilī 16.aprīlī kultūras namā "Vaļasprieks" notiks VI starptautiskā džeza festivāla "Jazz Joy Spring" ieskaņas koncerts, kurā spēlēs Marka Dikrē trio no Francijas.
Daugavpils domes galvenais speciālists kultūras jautājumos Miervaldis Brodovs BNS pastāstīja, ka šo koncertu dome rīko sadarbībā ar Latvijas Koncertdirekciju.

Franču prese Marku Dikrē sauc par "vienu no pēdējo 20 gadu visaizraujošākajiem ģitāristiem", "vienu no visradošākajiem ģitāristiem uz šīs planētas".

Marka Dikrē trio uzstājies festivālos un koncertos daudzās pasaules valstīs, to vidū Vācijā, Zviedrijā, Itālijā, Šveicē, Āfrikas valstīs, Indijā un Japānā.

VI starptautiskais džeza festivāls "Jazz Joy Spring" Daugavpilī notiks no 26. līdz 28.aprīlim un šoreiz tā mājvieta būs kultūras nams "Vaļasprieks".

Festivāla atklāšanas koncerta nosaukums ir "Džezs Daugavpils interpretācijā", tas notiks 26.aprīlī. Koncertā piedalīsies daudzi pazīstami un agrāk nedzirdēti Daugavpils mūziķi, jauniešu kolektīvi, pārstāvot gan vokālo, gan instrumentālo mūziku.

Festivāla koncertos 27. un 28.aprīlī piedalīsies Baltkrievijas Valsts filharmonijas džeza vokālais ansamblis "Kamerata", Rīgas saksofonu kvartets, Ilona Kudiņa un grupa "Flute Fever" no Rīgas.

Iespējams, Rīgas saksofonu kvartets uzstāsies arī pilsētas skolās.

Katrs festivāla vakars noslēgsies ar "Jamsession" nakts klubā "Lidadis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!