Nākamnedēļ, no 24. Līdz 26.augustam, netālu no Daugavpils, Latvijas – Lietuvas pierobežā – Zarasos notiks festivāls "Menuo Juodaragis", kas tradicionāli pulcē baltu kultūras un alternatīvās mūzikas cienītājus no Lietuvas, Latvijas un visas pasaules.
Pēc gadu ilga pārtraukuma tiek rīkots jau desmitais starptautiskais post-folkloras festivāls. Tas ir viens no lielākajiem un senākajiem neatkarīgās mūzikas pasākumiem Baltijas valstīs, un tā cienītāju pulks no Latvijas kļūst arvien kuplāks. Pirmo reizi "Menuo Juodaragis" notiks pie pašas Lietuvas-Latvijas robežas, netālu no Daugavpils.

Uz Lielās salas festivāla laikā tiks ierīkota telšu pilsētiņa, autostāvvieta, darbosies vairākas skatuves, deju, filmu un lekciju teltis, amatnieku ciemats, āra kafejnīcas utt.

Desmitajam "Menuo Juodaragis", tāpat kā iepriekšējiem festivāliem, būs raksturīga stilu dažādība – šeit skanēs autentiskā folkmūzika, post-folks, elektroniskā, akustiskā, darkwave, tribal un cita mūzika, kurā saplūdīs etniskās un mūsdienu muzikālās tradīcijas.

Trīs dienas ilgā pasākumā piedalīsies vairāk nekā trīsdesmit dažādi kolektīvi un projekti, starp kuriem – grupas no Lietuvas, Latvijas un citām valstīm. Par "Menuo Juodaragis 2007" lepnumu kļūs pazīstams angļu vijolnieks Mets Houdens un viņa uzstāšanās ar klasisko neo-folk projektu "Sieben", slavenais Krievijas duets "Moon Far Away" no tālās Arhangeļskas, kā arī festivāla publikai jau labi zināma Austrijas folk-industrial grupa "Allerseelen".

Oriģinālās mūzikas cienītājus pārsteigs Balkānu ethno viļņa pārstāvji "Svarrogh" no Bulgārijas un romantiskā folk-wave izpildītāji "The Moon and the Nightspirit" no Ungārijas. Uz skatuves kāps arī "Vilki", "Ēnu Kaleidoskops" un citas grupas no Latvijas, izpildītāji no Baltkrievijas, kā arī daudzi zināmi Lietuvas mūziķi – "Atalyja", "Donis", "Žalvarinis", "Pievos", "Kūlgrinda", "Girnu Giesmes", "Andaja" un citi.

Domājot par desmitā festivāla "Menuo Juodaragis" programmu, organizatori aicināja ne tikai jaunos kolektīvus, bet arī tos, kuru uzstāšanās iepriekšējās festivāla reizēs atstāja lielu iespaidu. Pasākumā apmeklētājus gaidīs arī filmu izlase, oriģinālas lekcijas, īpašie projekti, mistērijas, mākslas izstādes, vakarēšana, amatnieku pulciņi, futbola turnīrs, programma bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!