Svētdien, 21. septembrī, "Mūkusalas Mākslas salonā" atklāts Janas Briķes (LV) video darbs "Diena, kad apstājās laiks", kā arī notikas saruna ar kritiķi Elenu Šmakovu (EST), kuru intervēja mākslas kritikas platformas "Artishok" padomes pārstāve Līsa Kaljula (EST, Liisa Kaljula).

Elena Šmakova ir viena no noslēpumainākajām kritiķēm Igaunijas mākslas vidē, jo parādās kā tekstu autore bez konkrētas personības. Šmakova neiesaistās publiskos notikumos vai diskusijās, kā arī neatklāj savu personību. Līsa Kaljula saruna laikā ironizē, ka vienīgā iespēja Šmakovu satikt dzīvē ir doties uz šīgada Artishok Biennāles norises vietu Rīgu.

Savukārt pirmdien, 22. septembrī, plkst. 18 tiks atklātas Lauras Kūskas (EST) fotogrāfiju sērijas "Vēstule" un "Svece". Plkst. 18:30 notiks Šeldas Puķītes saruna ar kritiķi Maija Rudovska (LV).

Līdz pat 26. septembrim AB ietvaros "Mūkusalas Mākslas salonā" katru vakaru tiek atklāts viena mākslinieka darbs un to pavadošie desmit kritiķu teksti. Pilnā apjomā – ar visiem biennāles laikā radītajiem mākslas darbiem un kuratoru atlasītiem kritiķu tekstiem - izstāde būs pieejama apmeklētājiem divas nedēļas - no 27. septembra līdz 11.oktobrim. Paralēli izstāžu zālēs skatāmi arī desmit mākslas darbi no Mūkusalas Mākslas salona kolekcijas, kurus komentējuši biennāles kritiķi. Visi kritiķu teksti lasāmi biennāles mājas lapā.

AB piedalās mākslinieki no Igaunijas: Kristi Kongi, Laura Kūska (Laura Kuusk), Jass Kaselāns (Jass Kaselaan), Martiini un Margus Tamms (Margus Tamm), no Latvijas Kristīne Alksne, Jana Briķe, Krisš Salmanis, Arturs Bērziņš, Ivars Grāvlejs. Mākslas kritiķu plejādi no Igaunijas pārstāv Tanels Randers (Tanel Rander), andreas w, Pēteris Talvistu (Peter Talvistu), Mari Kartau un Elena Šmakova, no Latvijas Maija Rudovska, Jānis Taurens, Valts Miķelsons, Pauls Bankovskis, Anna Salmane. 2014. gada AB14 kuratori ir Šelda Puķīte (LV) un Indreks Grigors (EST). Biennāles dizaina autors ir Kristians Brekte (LV).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!