Foto: Publicitātes foto

Ar velo ekskursiju pa festivāla laikā tapušo darbu vietām, noslēdzies pirmais Rīgā rīkotais ielu mākslas festivāls "Blank Canvas: art-ground, play-ground, crime-ground", kas norisinājās Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros, portālu "Delfi" informē nodibinājuma "Rīga 2014" pārstāvji.

No 13. maija līdz 17. maijam ikvienam interesentam bija iespēja iepazīties ar ielu mākslas žanra dažādību, darbu tapšanas procesu, piedalīties vairākās starptautiski atzītu mākslinieku un teorētiķu lekcijās, apaļā galda diskusijā un meistarklasēs.

Festivāla mērķis - rosināt diskusiju par ielu mākslas vietu pilsētvidē un sabiedrībā, veicināt sadarbību starp ielu māksliniekiem un pašvaldības iestādēm, kas ir atbildīgas par pilsētas vizuālo noformējumu, kā arī, uzaicinot starptautiski atzītus un populārus māksliniekus, Rīgā radīt ielu mākslas objektus kā precedentus, ar kuriem pierādīt, ka ielu māksla var būt kvalitatīva un patikt plašai publikai.

""Blank Canvas" jeb tīrs audekls, kā festivāls ir sava veida samierināšanas akcija starp ielu māksliniekiem un sabiedrību," atzīst festivāla kurators Edgars Zvirgzdiņš. "Mūsu mērķis bija parādīt, ka var būt dialogs starp iesaistītajām pusēm, ka ir iespējams veidot kvalitatīvus ielu mākslas darbus, īpaši, ja ir vietas kur to legāli darīt," festivāla būtību raksturo E.Zvirgzdiņš.

Festivāls "Blank Canvas: art-ground, play-ground, crime-ground" Rīgā rīkots pirmo reizi. Organizētāji atzīst, ka darbs ir paveikts, ieplānotais izdarīts un īpašu gandarījumu par paveikto sniedz tieši rīdzinieku un Rīgas viesu paustās labās atsauksmes par festivāla laikā tapušajiem darbiem. Organizētāji atzīst – interese par festivālu ir tik liela, ka pietiks motivācijas, lai šādu festivālu rīkotu atkārtoti.

Festivāla rīkotāji un mākslinieki aicina iepazīties ar festivāla laikā tapušajiem darbiem.

· ROA, Sparģeļu iela 5

· MTO, Gaujas iela 5

· MONEYLESS, Tilta iela 8

· TRON, Kalnciema iela 51

· Paulis Liepa, Lāčplēša iela 39 (vārti iekšpagalmā)

· M-City, Miera iela 50

· FROST un Aigars Mamis, Lubānas iela 35

· M-City, Skolas iela 15

· Hop Louie, Mazā Krasta iela (tunelis zem Salu tilta)

· Metthew Thully, Viesturdārza strūklaka – instalācija ir izstrādes procesā, plānots, ka tā tiks pabeigta līdz 23.maijam.

Festivāla organizētāji izsaka lielu pateicību visiem ēku īpašniekiem un apsaimniekotājiem, kuri atļāva izmantot savus īpašumus to apzīmēšanai festivāla vajadzībām.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!