Foto: DELFI

No 19. janvāra galerijā Istaba ir apskatāma Ingas Brīniņas personālizstāde "Meža meita".

Brīniņa beigusi Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas keramikas nodaļu (1976.), Latvijas Valsts Mākslas akadēmijas tekstilmākslas nodaļu (1981). 1991. gadā uzņemta Mākslinieku savienībā. Latvijas tekstilmākslinieku asociācijas biedre no 1994.g. Kopš 1978.g. piedalās izstādēs Latvijā un ārzemēs (to skaits sniedzas pāri 60), sarīkotas vairākas personālizstādes.

No 1992.g. strādā Kandavas mākslas skolā, pasniedz zīmēšanu, gleznošanu, kompozīciju, mākslas valodas pamatus, keramiku un tekstilmākslu. Biedrības "Tukuma Tēlotājmākslas Studija" vadītāja.

"Jau 30 gadus dzīvoju vectēva celtajos "Ojāros" Pūrē, meža ielokā. Iedvesmas avots ir daba visapkārt – egles, bērzi, atspīdumi ūdeņos, sūnu un mizu faktūras, tāpēc dažkārt arī jūtos kā meža meita.

Joprojām saistošas ir atstātās pēdas un nospiedumi, kas atrod vietu keramikas šķīvjos. Skaistums uzrunā mūs visus, māksliniekam ir tā privilēģija to attēlot krāsās un faktūrās. Manos darbos jau ilgāku laiku dominē zaļā krāsa.

Tas varētu nozīmēt būt draugos ar dabu un justies kā tās sastāvdaļai. Radošajā procesā ir sajūta, ka nokļūsti tai tuvāk un saņem daļu dabas enerģijas. Lai attēlotu zaļu lapu, uz brīdi pašai par tādu jākļūst!", stāsta māksliniece.

Izstāde apskatāma līdz 21. februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!