Foto: Publicitātes foto
Leonardo Frigo piedzimis un uzaudzis mazā Itālijas ziemeļu pilsētā Asiadžo, taču pēdējos divus gadus mīt un strādā Londonā, jo vēlas pasaulei parādīt un pastāstīt par bagātīgo itāliešu kultūru. To viņš dara, apgleznojot mūzikas instrumentus – vijoles un čellus. "Man patīk domāt par saviem mūzikas instrumentiem kā par grāmatām," portālam "Delfi" atklāj mākslinieks.

Pirmā "satikšanās" ar vijoli notikusi, kad Leonardo bija sešus gadus vecs, un kopš tā brīža šis instruments ir neatņemama viņa dzīves sastāvdaļa. Papildus vijoļspēles apgūšanai un mākslas restaurācijas studijām Venēcijā pirms astoņiem gadiem viņš pievērsies arī instrumentu apgleznošanai, kam nu velta lielāko daļu sava laika.

"Manas mākslas mērķis ir grafiski reprezentēt stāstu, notikumu vai pat biogrāfiju," stāsta Leonardo. Katra vijole ir unikāla, un tās apgleznošana aizņem vidēji mēnesi. Instrumentus izgatavo vijoļu meistars Itālijā, bet pēc tam tiem klāt ķeras Leonardo, filigrāni apgleznojot ar paša radītu tinti.

Parasti vijoles tiek apgleznotas ar mērķi pēcāk tikt "pielietotas" kā skulptūras, taču gadās arīdzan tādi pasūtītāji, kuri pēcāk šos mākslas darbus izmanto muzicēšanā. Vienas šādas apgleznotas vijoles cena svārstās no 1099 līdz 3499 britu mārciņām (no 1240 līdz 3947 eiro).

Leonardo radījis arī vairākus tematiskus projektus, piemēram, "Septiņi nāves grēki" vai "Četras sezonas", kuri izstādīti ekspozīcijās Itālijā, Dienvidkorejā, Francijā un Anglijā.

Savukārt 2017. gada janvārī viņš uzsācis darbu pie jauna projekta – "Inferno" ("Elle"), kas balstīts filozofa un dzejnieka Dantes Aligjēri "Dievišķajā komēdijā". Katra poēmas nodaļa tiek izzīmēta uz atsevišķa instrumenta. Kopskaitā šajā projektā būs izrotātas 34 vijoles un čelli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!