Foto: Kristīne Madjare
Šogad fotomākslas festivālā "Rīgas Fotomēnesis" tiek atklātas vairākas personālizstādes. Viena no tām – gleznotāja un scenogrāfa Kristiana Brektes "Ievainotie" – 11. maijā tika atklāta Latvijas Kara muzejā.

Brekte izstādē "Ievainotie" pievēršas tādām tēmām, kā karš, brutalitāte un seksualitāte. Mākslinieks, kura izstādes vairākkārt tikušas nominētas "Purvīša balvai", šoreiz izmanto kara ikonogrāfiju un skaņas efektus, lai reflektētu par cilvēka dzīvi militāra konflikta apstākļos.

Izstāde Kara muzejā būs apskatāma līdz 2018. gada 10. jūnijam.

Atgādinām, ka arī galerijā "Bastejs" kopš 26. aprīļa atklāta Brektes izstāde – tetovēšanas salons "BREKTE666TATOO", kurā izstāžu telpa pārvērsta par tetovēšanas salonu, piepildot to ar gleznojumiem, fotogrāfijām un skulptūrām, kas iekļaujas klasiskai tetovēšanas studijai tuvā interjerā, bet pats mākslinieks iejūtas tetovētāja lomā.

Jau ziņots, ka festivāls "Rīgas Fotomēnesis" norisinās no 7. maija līdz 7. jūnijam, piedāvājot astoņas izstādes un vairāk nekā 20 notikumus par tēmu "Jaunais šiks". Identitāte, pašreprezentācija, fotogrāfijas mainīgā valoda un tehnoloģiju ietekme uz mūsu ikdienu ir tēmas, ko savos darbos risinās vairāk nekā 50 mākslinieki no Latvijas, Ziemeļvalstīm, Austrumeiropas, kā arī tālākām valstīm. Vairāk informācijas par festivālu www.rigasfotomenesis.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!