Foto: DELFI

Ar četrām personālizstādēm 26. oktobrī "kim?" Laikmetīgās mākslas centra jaunajās telpās Sporta ielā 2 atklāts jaunais izstāžu cikls, pulcējot laikmetīgās mākslas gardēžus, lietpratējus un interesentus.

Jaunā izstāžu cikla ietvaros ir skatāma Latvijas Mākslas akadēmijas profesora Ojāra Pētersona (1956) trešā personālizstādē "kim?", šoreiz ar nosaukumu "second hand". To veido fotogrāfijas un kādreiz lietoti ikdienišķi objekti, kas var būt patstāvīgi darbi, bet mijiedarbojoties veido jaunu tēlu. Izvietota "kim?" izstāžu zāļu centrā, tieši pa vidu esošo un bijušo studentu darbiem, Pētersona izstāde darbosies arī kā vidutājs, uzsver "kim?" pārstāvji.

Amsterdamā dzīvojošās latviešu mākslinieces Evitas Vasiļjevas (1985) personālizstādē "Līdz pusei rozā" no studijas uz izstādes telpu ir pārnestas robustās un trauslās, šķietamā kustībā esošās skulptūras, piemēram, ģipsī atlieta informācijas pavairošanas ierīce, lielizmēra izdrukas, metāla pinumu izstrādājumi un darbi, kas tapuši, iespaidojoties no automašīnas iekšējā salona gumijas paklājiem.

Pirmā "Open kim? Call" laureāta Jāņa Dzirnieka (1992) izstādē "Gaidot nākamo minūti" ir interaktīva instalācija, kas attīstīsies līdz ar katru apmeklētāju. Darbu pamatā ir vektoru grafika – takas un enkura punkti, kas kārtosies, ietekmējoties no autora piedzīvotajiem notikumiem. Krāsas izmantojums simbolizēs kādu konkrētu personu, stilizēti pakaramie norādīs uz šī cilvēka uzbūvi, un silikona atgriezumi pildīs kāda neidentificēta datu kanāla funkciju.

Līdz ar šīm izstādēm ir atklāts arī pirmais "White Box" programmas notikums – mākslinieka Kriša Salmaņa (1977) izstāde "Skilando" kas ilgs līdz šī gada 13. novembrim. Tajā skatāmo videodarbu mākslinieks veidojis rezidencē Kamijamā, Japānā.

Savukārt 15. novembrī programmu turpinās fotogrāfes Diānas Tamanes (1986) izstāde "Ziņojums: 147 no 494". To veidos videodarbi, kas izriet no mākslinieces ģimenes piedzīvojumiem un rada jaunu mūsdienu postpadomju sabiedrības portreta versiju.

"kim?" jaunās telpas atrodas Rīgā Sporta iela 2 (Sporta un Vesetas ielas stūris). Izstādes aplūkojamas līdz 27. novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!