Foto: IPPAWARDS
"iPhone Photography Awards" ir starptautisks fotogrāfu konkurss, kas kopš 2007. gada pulcē gan profesionāļus, gan amatierus no vairāk nekā 130 dažādām pasaules valstīm. No vairākiem tūkstošiem iesniegto darbu uzvarētājus dažādās kategorijās nosaka profesionāla žūrija, izvērtējot tos vairākos posmos. Portāls "Delfi" piedāvā aplūkot labākos veikumus no kategorijām "Gada fotogrāfs", "Bērni", "Ziņas/notikumi", "Dzīvnieki", "Cilvēki", "Portreti", "Ceļojumi" un "Saulrieti".

Šogad konkurss notiek jau 10. reizi. Tā izveidotājs Kenans Aktulans (Kenan Aktulun) atklāj: "Mēs esam pārsteigti par to, ka IPPAWARDS no maza cilvēku loka ir izaudzis par globālu konkursu ar tūkstošiem dalībnieku. Šajā politiskā apvērsuma situācijā mēs esam ļoti priecīgi par tik dažādu cilvēku grupu un viņu pasaules skatījumu prezentēšanu."

Galvenās balvas ieguvējs, proti, "Gada fotogrāfs" šogad ir Sebastians Tomada (Sebastian Tomada) no Ņujorkas ar fotogrāfiju, kurā redzami bērni Irākas pilsētas Keijāras ielā, kamēr fonā debesīs ceļas milzīgs dūmu stabs. Pirmās, otrās un trešās vietas ieguvēji ir Brenda O`Sē (Brenda O Se) no Korkas Īrijā, Jeovs-Kvangs Jeo (Yeow-Kwang Yeo) no Singapūras un Kuanglongs Žangs (Kuanglong Zhang) no Ķīnas.

Pārējās 19 kategorijās pirmo trīs vietu ieguvēji pārstāv valstis no visas pasaules: Austrāliju, Brazīliju, Kanādu, Ķīnu, Ekvadoru, Franciju, Īriju, Izraēlu, Itāliju, Mjanmu, Filipīnas, Poliju, Rumāniju, Krieviju, Singapūru, Spāniju, Taivānu, Ukrainu, Apvienoto Karalisti un ASV.

Apskatīt visus uzvarētāju veikumus, kā arīdzan iesniegt savu darbu nākamā gada konkursam iespējams konkursa mājaslapā www.ippawards.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!