Foto: Evija Laiviņa

Latviešu māksliniece Evija Laiviņa izpelnījusies starptautisku atzinību, iekļūstot prestižā fotogrāfiju konkursa "LensCulture Portrait Awards" studentu kategorijas pieciniekā.

Laiviņa kopš 2014. gada studē laikmetīgo mākslu Skotijas pilsētā Invernesā. Starptautiskajam portretu konkursam, kurā pieteikušies fotogrāfi no visas pasaules, māksliniece nosūtīja fotogrāfiju sēriju "Beauty Warriors". Kā portālam "Delfi" raksta māksliniece, tas ir projekts, kurā viņa centusies "vizualizēt uzskatus par skaistumu, kas ir iedibinājušies sabiedrībā". Mākslinieci uzrunājis komiskais iespaids, kas rodas klasiskā portreta un neparastā priekšmeta kombinācijā.

Kā pauž Laiviņa, fotogrāfiju sērija vēsta par to, ko "mēs esam spējīgi darīt, lai tuvotos mūsu iedomātajam ideālam. Es vēlējos ar šīm fotogrāfijām parādīt, ka dažbrīd centieni sevi pielabot var aiziet galējībās. Es centos pretstatīt šos rīkus modelēm, vēroju attiecības starp priekšmetu un tā lietotāju".

Laiviņa stāsta, ka sākotnēji bija plānojusi veidot tikai vienu fotogrāfiju ar īpatnējāko priekšmetu, ko atradusi pirmo, proti, sejas slaiditātāju "Face Slimmer", bet drīz pēc projekta sākšanas ar ideju aizrāvusies. "Es atradu vēl un vēl jocīgas lietas, kas tiek izmatotas izskata pielabošanai," raksta fotogrāfe, piebilstot, ka "aiz katra šī priekšmeta ir solījums par unikāliem rezultātiem bez ķirurģiskas iejaukšanās. Šis solījums, manuprāt, ir tas, kas aizrauj šo lietu pircējus."

Laiviņas portretus vērtēja nozares ekspertu žūrija, kurā piedalījās arī "The New Yorker" fotoredaktore Dženevīva Fusela, žurnāla "Vanity Fair" fotoredaktore Sūzena Vaita, ietekmīgā izdevuma "National Geographic" fotoredaktora vietniece Vitnija Džonsone un citi.

Fotogrāfiju pārpublicēšana portālā "Delfi" saskaņota ar autori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!