Izstāde "Le fragole del Baltico" ("Baltijas zemenes") piedāvā ieskatu Latvijas laikmetīgajā mākslā. Sākotnēji iecerēta kā papildinājums Latvijas paviljona programmai izstādē "EXPO 2015", šī izstāde ir veiksmīgi pārdzīvojusi minētā projekta skumjo atcelšanas galu, vēsta tās kuratori.

Izstādē apskatāmi darbi, ko radījuši desmit mākslinieki: Ēriks Apaļais, Jānis Avotiņš, Ieva Epnere, Kaspars Groševs, Ieva Kraule, Inga Meldere, Darja Meļņikova, Ieva Rubeze, Krišs Salmanis un Oļa Vasiļjeva.

"Izstādes vienojošais elements nav meklējams ne konkrētā medijā, ne konceptā, drīzāk - izvēlēto mākslinieku pieejā, kam palīdz šādi biogrāfijas dati: lielākā daļa no autoriem ir dzimuši ap 1980. gadu un Itālijā izstādās pirmo reizi. Ar iepriekš radītiem un īpaši šim notikumam veidotiem darbiem izstādē skatāmi atšķirīgu māksliniecisko personību dažādie rokraksti un darbs kā materiālā, tā medijā, tostarp glezniecībā, tēlniecībā, lietišķajā mākslā, video, fotogrāfijā un skaņu mākslā," stāsta izstādes rīkotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!