Foto: AFP/Scanpix/LETA
Aprīlī atvērtā digitālā mākslas galerija "The Atelier des Lumieres" ("Gaismu studija") Parīzē piedāvā saviem apmeklētājiem unikālu mākslas baudīšanas pieredzi, ļaujot "ieiet" austriešu gleznotāja Gustava Klimta gleznās, vēsta ārvalstu mediji.

Izstāde, kas izvietota bijušā noliktavas ēkā, sastāv no trim tūkstošiem kustīgu attēlu, ko veido 140 lāzerprojektori, kuru noregulēšana un pielāgošana izstādes telpai aizņēma vairāk nekā gadu. Klimta mākslas darbi projicēti gan uz mākslas galerijas sienām, gan arīdzan grīdas un griestiem, veidojot 35 minūšu ilgu kustīgu secību klasiskās mūzikas pavadījumā.

"Mēs izmantojām skanētas augstas izšķirtspējas fotogrāfijas, lai padarītu šo digitālo izstādi par mūzikas un skaņas pasauli," medijiem atklāj galerijas direktors Mišels Kozigū (Michael Couzigou).

Līdztekus ikoniskajam Klima "Skūpstam", kas atrodas izstādes centrā, tajā var "izstaigāt" mākslinieka Zelta periodā radītos darbus, kā arī "apmeklēt" Vīnes Secesijas namu, uz kura sienas Klimts uzgleznojis komponistam Ludvigam van Bēthovenam veltītu fresku.

Pirmajās 10 izstādes dienās tā piesaistījusi jau 60 tūkstošus apmeklētāju. Izstādes veidotāji apgalvo, ka "The Atelier des Lumieres" ir vienīgā šāda veida galerija pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!