Foto: AFP/Scanpix/LETA
Parīzes modernās mākslas galerija "Palais de Tokyo", kas atrodas netālu no Eifeļa torņa, 5. maijā teju 200 cilvēkiem deva iespēju bez maksas apmeklēt izstādi gida pavadībā. Tiesa, ar vienu nosacījumu, proti, apmeklētājiem bija jābūt kailiem.

Kā ziņo ārvalstu mediji, ekskursija pa mākslas galeriju kopā ar gidu tika piedāvāta pirms oficiālā atvēršanas pasākuma plašākai publikai.

Pēc galerijas apmeklējuma, kas Parīzē šādā formātā notika pirmo reizi, Parīzes Natūristu asociācija paziņojusi: "Šī ir diena, ko atcerēties. Tika pavērta jauna natūrisma lapaspuse."

Galerijas apskates tūres dalībnieki izķēra biļetes divās dienās pēc tam, kad martā tika izsludināta bezmaksas "kailā tūre". Izstādes apskates ietvaros notika arīdzan privāta kokteiļballīte uz galerijas jumta.

"Neticams brīdis, liela veiksme. Mūsu domāšana mainās, un natūrisms kļūst par ikdienišķu lietu," paziņoja Natūristu asociācija.

Francijā pēdējos gados natūrisma kustība gūst arvien lielāku popularitāti. Pagājušogad Francijas galvaspilsētas "Bois de Vincennes" parkā atvēra speciālu atpūtas vietu nūdistiem. Parīzē pieejams arī peldbaseins, kā arī sporta un boulinga nodarbības nūdistiem. Kopumā tiek lēsts, ka Francijā ir 2,6 miljoni natūrisma piekritēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!