Foto: Kristīne Madjare
Latvijas Fotogrāfijas muzejā atklāta poļu fotogrāfes Viktorijas Vojcehovskas izstāde "Dzirksteles". Izstādes kurators – Sarmens Beglarjans. Izstāde ir daļa no festivāla "Rīgas Fotomēnesis 2017" programmas.

Izstādē aplūkojama fotogrāfiju sērija par karu Ukrainā, kuras pamatā ir jauno karavīru portreti, kas radīti, sarunājoties ar katru no tiem. Viņu vārdos atklājas motivācija cīnīties, viņu griba aizstāvēt savu valsti, viņu šaubas, psiholoģiskās problēmas un sajūtas, kas radušās sabiedrības nesapratnes dēļ. Šajā projektā ir iekļauti arī citi mediji – no dokumentālās fotogrāfijas līdz kolāžām, videomākslai un instalācijām. Viktorijas Vojcehovskas darbi ļauj skatītājam salīdzināt vēsturisko kara ainu ar mūsdienu realitāti. Izstādē "Dzirksteles" ir atainota stāstu sērija, kurā tiek aprakstīta ikviena cilvēka dzīve – pieaugšana, nāve, lomu noteikšana pēc dzimuma.

"Rīgas Fotomēnesis" ir starptautisks fotogrāfijas festivāls, kas iepazīstina ar aktuālo Ziemeļeiropas un Austrumeiropas fotogrāfijā. Šogad "Rīgas Fotomēnesis" notiek no 8. līdz 31. maijam, piedāvājot sešas izstādes un vairāk nekā 10 notikumus ar vienojošo tēmu "Fakti un precizējumi". Pilna festivāla programma pieejama mājaslapā www.rigasfotomenesis.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!