Foto: DELFI

Otrdien, 2. septembrī, Rīgas Mākslas telpas Intro zālē ar Latvijas prezidenta piedalīšanos atklāta pasaulslavenā ASV fotogrāfa Marka Šova izstāde "Kenediji Marka Šova fotogrāfijās". Izstādē var aplūkot vairāk nekā 40 vēsturiskas Kenediju ģimenes fotogrāfijas, kurās iemūžināti ASV prezidenta Džona F. Kenedija, viņa sievas Žaklīnas un bērnu dzīves mirkļi.

1959.gadā, kad senators Džons F. Kenedijs kandidēja Amerikas Savienoto Valstu prezidenta amatam, Markam Šovam uzticēja veidot Žaklīnas Kenedijas fotogrāfijas žurnālam "Life". Šī fotosesija aizsāka ilggadīgu Marka Šova un Kenediju ģimenes draudzību un sadarbību. Kļūstot par Kenediju "ģimenes fotogrāfu", Marks Šovs bija biežs viesis Baltajā namā un radīja pasaulē plaši pazīstamas slavenā pāra un viņu bērnu fotogrāfijas.

Amerikāņu modes un slavenību fotogrāfs Marks Šovs (Mark Shaw) (25.06. 1921–26.01.1969) ieguva plašu atzinību pasaulē ar savām Kenediju ģimenes fotogrāfijām, kā arī daudzām ikoniskām modes fotogrāfijām.

Viņš fotografēja tādiem žurnāliem kā "Harper's Bazaar", "Mademoiselle" un "Life". Strādājot "Life", Marks Šovs fotografēja aktierus, politiķus un citas slavenības. Caur Marka Šova fotoobjektīvu mēs esam iepazinuši tādas pasaules slavenības kā Pablo Pikaso, Bridžitu Bardo, Elizabeti Teilori, Greisu Kelliju, Īvu Senlorānu, Koko Šaneli, Odriju Hepbernu .

Izstāde būs skatāma līdz 26. septembrim. Izstādes "Kenediji Marka Šova fotogrāfijās" kuratore Inese Baranovska. Izstādi rīko Dmitrijs Krupņikovs sadarbībā ar ASV vēstniecību Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!