Foto: Publicitātes foto
Aigara Bikšes skulptūru izstādi "Pieskaršanās" interesentiem ir iespējams redzēt galerijā "Daugava", Rīgā, no 22. augusta līdz 9. septembrim, portālam "Delfi" vēsta galerijas pārstāvji.

Izstādē "Pieskaršanās" eksponētas Aigara Bikšes skulptūras klasiskajos tēlniecības materiālos – bronzā un kokā, kas tapušas laika periodā pēc iepriekšējās personālizstādes 2015. gadā.

"Tās ir kompozīcijas, kurās cilvēku, dzīvnieku, putnu figūras atrodas dinamiskā kustībā. Izstādes darbi koncentrējas uz mūsdienu cilvēkam atpazīstamu procesu anonīmiem varoņiem, piešķirot situācijām vai gadījumiem mistisku, ezotērisku jēgu, kuru personāžu racionālais prāts sliecas aplūkot kā psiholoģiskas vai fizioloģiskas reakcijas uz dzīves procesu," stāsta Bikše.

Uz jautājumu, vai mākslinieks pats uztver nopietni savu attēloto varoņu pārdzīvojumus, Bikše atbild: "Es vienlaikus esmu ļoti aizdomīgs cilvēks un tajā paša laikā es esmu ļoti naivs un lētticīgs. Tādi arī ir mani darbi – aicinoši uzticēties un vienlaikus visu apšaubīt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!